Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 09:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Benetton πουλούν την Autogrill στην Dufry

Οι Benetton πουλούν την Autogrill στην Dufry

Την εξαγορά της Autogrill από την οικογένεια των Ιταλών δισεκατομμυριούχων Benetton συμφώνησε η ελβετική Dufry, ο μεγαλύτερος όμιλος αφορολόγητων ειδών στον κόσμο. Το deal δημιουργεί έναν νέο παίκτη 6 δισ. δολαρίων στην αγορά λιανικής των ταξιδιών.

Η οικογένεια Benetton, που ελέγχει την Autogrill, θα μεταβιβάσει το 50,3% των μετοχών της στην Dufry, λαμβάνοντας 0,158 νέες μετοχές της Dufry για κάθε μετοχή της Autogrill. Μετά το deal, θα κατέχει έως και το 25% του ομίλου.

Η Dufry θα υποβάλει προσφορά για το υπόλοιπο της Autogrill, με τους επενδυτές να λαμβάνουν είτε 0,158 νέες μετοχές της Dufry είτε 6,33 ευρώ σε μετρητά για κάθε μετοχή της ιταλικής εταιρείας. Η προσφορά μετρητών αποτιμά την ιταλική εταιρεία στα 2,44 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dufry, Xavier Rossinyol, θα είναι επικεφαλής του ομίλου.

Το deal με την Dufry είναι η δεύτερη σημαντική συμφωνία τους τελευταίους μήνες για τον Alessandro Benetton, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης Edizione Holding SpA φέτος. Τον Απρίλιο, η οικογένεια Benetton συμφώνησε με την Blackstone να πουλήσει την εταιρεία εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων Atlantia, σε αποτίμηση 19 δισ. ευρώ.

Ο νέος όμιλος θα έχει 5.500 καταστήματα σε περίπου 1.200 αεροδρόμια και άλλες τοποθεσίες. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Dufry να αναπτύξει την παρουσία της στις ΗΠΑ, ενώ θα προσθέσει σε άλλα σημεία στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News