Business & Finance Κυριακή 10/07/2022, 09:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέλετε επιτυχημένα παιδιά; Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Θέλετε επιτυχημένα παιδιά; Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Οι γονείς ακούνε συχνά πολλές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν με τα παιδιά τους. Λίγοι είναι εκείνοι που μιλούν για το τι δεν πρέπει να κάνουν.

Η Margot Machol Bisnow είναι συγγραφέας, μητέρα και coach για γονείς. Για να γράψει το βιβλίο της, «Raising an Entrepreneur», μίλησε με 70 γονείς των οποίων τα παιδιά έγιναν πολύ επιτυχημένοι ενήλικες. Και τους ρώτησε για το πώς βοήθησαν τα παιδιά τους να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Όπως γράφει σε άρθρο της στο CNBC, υπήρχαν 4 πράγματα τα οποία οι γονείς αυτοί δεν έκαναν με τα παιδιά τους όταν ήταν μικρά.

1.       Δεν αντιμετώπιζαν τα χόμπι των παιδιών τους σαν χάσιμο χρόνου.

Είτε είναι ένα άθλημα, τα video games ή η μουσική, κάθε παιδί είχε ένα πάθος εκτός του σχολείου. Οι γονείς αυτοί δεν απέτρεψαν τα παιδιά τους από το να ασχοληθούν με το χόμπι αυτό, γιατί ήξεραν ότι κρατούσε το μυαλό τους ενεργό.

2.       Δεν έπαιρναν όλες τις αποφάσεις για λογαριασμό των παιδιών τους.

Είναι πολύ δελεαστικό για τους γονείς να παίρνουν όλες τις αποφάσεις για τα παιδιά τους. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι καθήκον τους να το κάνουν, επειδή είναι ενήλικες, γνωρίζουν τα παιδιά τους καλύτερα από τον καθένα και δεν θέλουν να τα δουν να υποφέρουν. Όμως, οι γονείς των επιτυχημένων παιδιών αντιστάθηκαν στην επιθυμία τους αυτή. Αφήνοντας τα παιδιά τους να παίρνουν μόνα τους αποφάσεις, ενίσχυσαν την ανεξαρτησία τους, βελτίωσαν την ικανότητά τους να σκέφτονται μόνα τους και τα βοήθησαν να μάθουν τα όριά τους.  

3. Δεν έβαλαν ποτέ τα χρήματα ή τα πτυχία που εξασφαλίζουν μια καλά αμειβόμενη δουλειά πάνω από την ευτυχία.

Ένα πτυχίο μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου αλλά και χρήματος εάν το αντικείμενο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα ενδιαφέροντα ενός παιδιού. Όποιος αγαπά κάτι πολύ και δουλεύει σκληρά πάνω σε αυτό θα βρει τον τρόπο να βγάλει τα προς το ζην κάνοντάς το, ακόμα και χωρίς ένα σχετικό πτυχίο.

4.       Δεν αγνόησαν ποτέ τον οικονομικό αλφαβητισμό.

Οι γονείς επιτυχημένων παιδιών δεν τα πίεσαν να στραφούν σε κάποιο επάγγελμα που πληρώνει καλά, όμως προσπάθησαν να διδάξουν τα παιδιά τους για τα χρήματα με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Ο Joel Holland που πούλησε το 50% της πρώτης του εταιρείας, της Storyblocks για 10 εκατ. δολάρια το 2012, λέει ότι έμαθε την αξία της σκληρής δουλειάς από μικρή ηλικία, όταν εκείνος και η αδερφή του έπρεπε να σκουπίζουν το σπίτι για να πάρουν χαρτζιλίκι. «Και στο γυμνάσιο, όταν όλοι είχαν πατίνια, οι γονείς μου αρνήθηκαν να μου αγοράσουν. Μου είπαν ‘εάν τα θέλεις, πρέπει να μαζέψεις τα χρήματά σου’. Τότε θύμωσα, αλλά πραγματικά εκτίμησα την αξία του χρήματος», λέει. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τέσσερις κανόνες ανατροφής για εξαιρετικά επιτυχημένα παιδιά

Δρόμος προς την επιτυχία: Οι 7 δεξιότητες που κάνουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν

Γουόρεν Μπάφετ: Το Νο1 λάθος που κάνουν οι γονείς όταν μαθαίνουν τα χρήματα στα παιδιά τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News