Business & Finance Σάββατο 9/07/2022, 07:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Άκυρο το deal για το Twitter

Elon Musk: Άκυρο το deal για το Twitter

Υπαναχωρεί ο Elon Musk από την προσφορά του, ύψους 44 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά του Twitter, επικαλούμενος πολλαπλές παραβιάσεις της συμφωνίας. Όπως λέει ο CEO της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κάνει πίσω γιατί το Twitter δεν του έδωσε αρκετές πληροφορίες για τον αριθμό των spam και ψεύτικών λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Το Twitter δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και στους όρους για τους οποίους έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Musk», έγραψε σε tweet ο πρόεδρος του Twitter, Bret Taylor.

Όπως φαίνεται, η ανακοίνωση του Musk για εξαγορά του Twitter τον Απρίλιο θα καταλήξει σε μία παρατεταμένη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η αρχική συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει πρόβλεψη για χρέωση 1 δισ. δολαρίων (break-up fee) στην περίπτωση που το deal καταρρεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει ζητήσει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι spam και bot λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών του Twitter. Όπως είπε σε επιστολή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο δικηγόρος του, το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να δώσει τις πληροφορίες αυτές.  «Μερικές φορές το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του κ. Musk, μερικές φορές τα απέρριψε για λόγους που φαίνονται αδικαιολόγητοι και μερικές φορές ισχυρίστηκε ότι συμμορφώθηκε ενώ έδωσε στον κ. Μusk ελλιπείς πληροφορίες ή πληροφορίες που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Musk πιστεύει ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν το 20% ή και παραπάνω των χρηστών του Twitter.

Η μετοχή του Twitter έπεσε 7% στη μετασυνεδρίαση της Wall Street, έπειτα από τις ανακοινώσεις αυτές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Μπορεί να καταρρεύσει η εξαγορά του Twitter; Το μάθημα από 4 αποτυχημένα deals του παρελθόντος

Ο Elon Musk δεν μπορεί «απλώς» να εγκαταλείψει τη συμφωνία του στο Twitter

Twitter: Σήμα για απολύσεις έδωσε ο Elon Musk στους εργαζόμενους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News