Business & Finance Τρίτη 5/07/2022, 22:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νορβηγία: Έληξε η απεργία με παρέμβαση της κυβέρνησης

Νορβηγία: Έληξε η απεργία με παρέμβαση της κυβέρνησης

Λήξη της απεργίας στον ενεργειακό τομέα της Νορβηγίας σήμαναν οι εργαζόμενοι έπειτα από παρέμβαση της κυβέρνησης της χώρας, δήλωσε συνδικαλιστικός ηγέτης αλλά και το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι σε υπεράκτιες γεωτρήσεις στη Νορβηγία άρχισαν σήμερα απεργία, η οποία θα μείωνε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, ειδικά το δεύτερο κατά σχεδόν 60% επιδεινώνοντας τη βεβαρημένη κατάσταση με τις ροές στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του αρμόδιου συνδικάτου Lederne Audun Ingvartsen, δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη δουλειά το συντομότερο δυνατό. Ακυρώνουμε τη σχεδιαζόμενη κλιμάκωση», ενώ στο ερώτημα αν τελείωσε η απεργία ξεκαθάρισε: «Ναι».

Το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι άσκησε το δικαίωμά του να παρέμβει.

«Όταν η σύγκρουση μπορεί να έχει τόσο τρομερές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη, δεν έχω άλλη επιλογή από το να παρέμβω στη σύγκρουση», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Marte Mjoes Persen.

Έως το Σάββατο, η απεργία θα μείωνε τις ημερήσιες εξαγωγές φυσικού αερίου κατά 1.117.000 βαρέλια ήτοι 56% των ημερήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου, ενώ θα χάνονταν και 341.000 βαρέλια πετρελαίου, σύμφωνα με το λόμπι εργαζομένων. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Η Νορβηγία προειδοποιεί για πιθανή διακοπή ροών προς Βρετανία

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος: 700% πάνω το φυσικό αέριο

Μετά τη Ρωσία, η Νορβηγία: Πάνω από τα 150 ευρώ το φυσικό αέριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News