Business & Finance Πέμπτη 30/06/2022, 22:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Πτώση 3% στις τιμές – Καμία κίνηση από ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Πτώση 3% στις τιμές – Καμία κίνηση από ΟΠΕΚ+

Απώλειες περίπου 3% παρουσίασαν οι τιμές πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ο ΟΠΕΚ+ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή του μόνο τον Αύγουστο και όσο έχει ήδη ανακοινώσει, παρά τη σφιχτή προσφορά, ενώ άφησε την αγορά να διερωτάται ως προς τη μελλοντική παραγωγή του. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχώρησε 3% στα 109 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείτο λίγο πιο πάνω από τα 105 δολάρια το βαρέλι με πτώση 3,7%. 

Ο ΟΠΕΚ+, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησε στη σημερινή συνεδρίαση του να παραμένει σταθερός στη στρατηγική του, μεταθέτοντας τις συζητήσεις περί αύξησης της παραγωγής για το Σεπτέμβριο. 

Η μέχρι τώρα συμφωνία του ΟΠΕΚ+ είναι να αυξάνει την παραγωγή του κάθε μήνα κατά 648.000 βαρέλια ημερησίως Ιούλιο και Αύγουστο. 

Οι απώλειες στην αγορά πετρελαίου επιτάθηκαν από το γεγονός ότι οι επενδυτές περιόρισαν τις θέσεις τους εν όψει της αργίας της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ. «Πολλοί επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν θέσεις τους», δήλωσε ο Φιλ Φλιν, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο.

Σε όλα αυτά, θα πρέπει να προστεθεί και η διακοπή της προσφοράς από δύο λιμάνια της Λιβύης σε συνδυασμό με την πτώση της παραγωγής του Εκουαδόρ, που μειώθηκε εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με αναλυτές του Reuters, οι τιμές πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι φέτος, καθώς ούτε η Ευρώπη ούτε και οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη θα καταφέρουν να αναπληρώσουν το ρωσικό πετρέλαιο. 

Η μέση πρόβλεψη κάνει λόγο για το brent για μία τιμή γύρω στα 106,82 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί την υψηλότερη πρόβλεψη που έχει γίνει μέχρι στιγμής φέτος, έναντι της αντίστοιχης πρόβλεψης για 101,89 δολάρια που είχε κάνει το Μάιο. Για το αμερικανικό αργό, οι αναλυτές του Reuters έδωσαν μία πρόβλεψη στα 102,82 δολάρια έναντι της αντίστοιχης των 97,82 δολαρίων του Μαίου. 
 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News