Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 14:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τesco: Προληπτικό πλαφόν σε χαρτί τουαλέτας, αβγά και άλλα βασικά είδη

Τesco: Προληπτικό πλαφόν σε χαρτί τουαλέτας, αβγά και άλλα βασικά είδη

Πλαφόν στις αγορές βασικών αγαθών, όπως χαρτί τουαλέτας, αβγά, ρύζι, σαπούνι και υγρό σαπούνι για το πλύσιμο το χεριών έχει επιβάλει ο βρετανικός όμιλος σούπερ-μάρκετ Τesco. Όπως μεταδίδει η «Guardian», οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν μία συσκευασία χαρτιού τουαλέτας και έως τρεις συσκευασίες αβγών, ρυζιού και σαπουνιού, ένα μέτρο που αποσκοπεί στο να αποφευχθούν ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Οι περιορισμοί θεωρούνται περισσότερο προληπτικό μέτρο ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις τις επόμενες εβδομάδες και όχι αντίδραση σε υφιστάμενες ελλείψεις ή αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών. Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στο όριο αγοράς τριών συσκευασιών σε βασικά αγαθά, όπως ααλεύρι, ζυμαρικά και αντισηπτικά μαντηλάκια, το οποίο ισχύει τους τελευταίους μήνες στη Βρετανία.

Στις αρχές της εβδομάδας, σούπερ-μάρκετ και επιχειρήσεις χονδρικής είχαν προειδοποιήσεις για ελλείψεις σε λαχανικά, μπρόκολο και εσπεριδοειδή τις ημέρες των Χριστουγέννων, συνεπεία της απόφασης της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορα με τη Βρετανία, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων φορτηγών στο λιμάνι του Ντόβερ. Λονδίνο και Παρίσι κατέληξαν σε συμφφωνία για το άνοιγμα των συνόρων.

«Εάν δεν αλλάξει κάτι, τότε θα αρχίσουμε να διαπιστώνουμε ελλείψεις τις προσεχείς ημέρες σε μαρούλια, σαλατικά, κουνουπίδια, μπρόκολο και εσπεριδοειδή -νωπά προϊόντα που εισάγονται αυτή την εποχή από την Ευρώπη», δήλωσε στην «Guardian» εκπρόσωπος της αλυσίδας Sainsbury.

H Τesco είχε επιβάλει πλαφόν στις αγορές και τον Νοέμβριο, φοβούμενη ότι θα επαναληφθούν οι αγορές πανικού στη διάρκεια της καραντίνας του Μαρτιου, ενώ παρότρυνε τους πελάτες να συνεχίζουν να ψωνίζουν όπως συνήθως, με την επάρκεια των τροφίμων να διαρκεί έως και τις 25 Δεκεμβρίου.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν την σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο από σήμερα, ζητώντας όμως τη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού ως προϋπόθεση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News