Business & Finance Παρασκευή 24/06/2022, 20:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Άλμα 2% στη συνεδρίαση – Σε πτώση το αργό στην εβδομάδα

Πετρέλαιο: Άλμα 2% στη συνεδρίαση – Σε πτώση το αργό στην εβδομάδα

Άλμα άνω του 2% σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω περιορισμένης προσφοράς, παρότι η τιμή αργού σημείωσε πτώση για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι τα αυξανόμενα επιτόκια θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση και θα περιοριστεί η ζήτηση για πετρέλαιο. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύεται 2,05% στα 112,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αργού στη Νέα Υόρκη κινείται στα 106,69 δολάρια με άνοδο 2,3%, ξεπερνώντας μάλιστα προς στιγμή και τα 107 δολάρια. «Η Fed εξακολουθεί να είναι πολύ επιθετική και αυτό υπονομεύει το ράλι του πετρελαίου, όμως το κλίμα αλλάζει κάθε φορά που ανακοινώνονται κάποια θετικά στοιχεία για την οικονομία», αναφέρει ο Τζον Κίλνταφ, εταίρος της Again Capital στη Νέα Υόρκη.

«Οι τιμές πετρελαίου παρουσίασαν απότομη άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς τα τελευταία στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα έδειξαν μία μικρή βελτίωση ως προς τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Η Wall Street παραμένει αισιόδοξη ότι ο πληθωρισμός θα βελτιωθεί το επόμενο έτος και αυτό αποτελεί θετικό νέο για το ριψοκίνδυνο ενεργητικό, ειδικά τα εμπορεύματα», αναφέρει, ο Εντ Μόια, αναλυτής της Oanda. 

Η τιμή του αργού βρήκε κάποιο στήριγμα από τη διακοπή της παραγωγής από τη Λιβύη λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα. 

Επίσης, τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ δεν ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα με τη δημοσιοποίησή τους να αναβάλεται για την άλλη, για τεχνικούς λόγους.   

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News