Business & Finance Παρασκευή 24/06/2022, 17:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

Σε ιστορικό χαμηλό διολίσθησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, εν μέσω έντονων πληθωριστικών πιέσεων και ανησυχιών για ύφεση. Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Michigan, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε αυτό το μήνα στις 50 μονάδες από το προσδοκώμενο των 50,2 μονάδων

Η μέτρηση αυτή καταδεικνύει ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών στη χώρα, επηρεάζει τους καταναλωτές και επιβαρύνει την οικονομία.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ κάνει επιθετικές κινήσεις προκειμένου να συγκρατήσει την μεταβολή των τιμών, προκαλώντας όμως φόβους για ύφεση.

Αυτή τη στιγμή βέβαια, οι οικονομολόγοι φαίνονται διχασμένοι όσον αφορά το σενάριο ύφεσης στις ΗΠΑ. Όσοι μάλιστα αναμένουν ύφεση, προειδοποιούν πως θα καταγραφεί το 2023 ή το 2024. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης ο οποίος καταγράφει τι πιστεύουν οι καταναλωτές σχετικά με την δική τους οικονομική κατάσταση και την τρέχουσα υγεία της οικονομίας διολίσθησε στο 53,8 από το προσδοκώμενο του 55,4. Επίσης, ένας ακόμη δείκτης που μετρά τις προσδοκίες για τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε στο 47,5 από 46,8 που αναμενόταν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μεταποίηση ΗΠΑ: Κοντά σε χαμηλό 2 ετών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο

Nomura: Η ύφεση είναι το πιθανότερο σενάριο για τις ΗΠΑ

CEO της Deutsche Bank: 50% πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News