Business & Finance Παρασκευή 24/06/2022, 12:44
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε το μοντέρνο σπίτι που έχτισε ένα ζευγάρι με 60.000 ευρώ

Δείτε το μοντέρνο σπίτι που έχτισε ένα ζευγάρι με 60.000 ευρώ

Η Lisa Tranter και ο Matt Hobbs αναζητούσαν έναν πιο ανεξάρτητο και βιώσιμο τρόπο ζωής όταν αποφάσισαν να χτίσουν το δικό τους, μικροσκοπικό σπίτι, σε ένα πανέμορφο σημείο των Blue Mountains, δυτικά του Σίδνεϊ.

Η Tranter είχε γοητευτεί από τα σπίτια-μινιατούρες εδώ και χρόνια, ακολουθούσε σελίδες για αυτά στα social media και παρακολουθούσε σχετικές εκπομπές στην τηλεόραση, όπως είπε στο Business Insider.

Δείτε το μοντέρνο σπίτι που έχτισε ένα ζευγάρι με 60.000 ευρώ-1

Όσο για τον Hobbs, σχέδιό του ήταν να φτιάξει ένα σπίτι από κοντέινερς και αναζητούσε ένα οικόπεδο για καιρό.

Δείτε το μοντέρνο σπίτι που έχτισε ένα ζευγάρι με 60.000 ευρώ-2

Λίγο αφότου το ζευγάρι γνωρίστηκε, η Tranter βρήκε το κομμάτι γης πάνω στο οποίο τελικά έχτισαν το σπίτι τους. «Τότε, τον έπεισα να χτίσουμε ένα μικροσκοπικό σπίτι, αντί για ένα σπίτι από κοντέινερ», λέει.

View this post on Instagram

A post shared by Lisa and Matt (@tailored_tiny_co)

Το ζευγάρι σχεδίασε και έχτισε το σπίτι σε μεγάλο βαθμό μόνο του. Άλλωστε ο Hobbs έχει μια εταιρεία η οποία ανακαινίζει κουζίνες και μπάνια. Έτσι, οι δυο τους έχτισαν τον σκελετό και το εσωτερικό, αλλά προσέλαβαν έναν επαγγελματία για τα ηλεκτρικά.

View this post on Instagram

A post shared by Lisa and Matt (@tailored_tiny_co)

Τελικά, ξόδεψαν περίπου 59.000 ευρώ, με την Tranter να εξηγεί πως εάν δεν είχαν κάνει μεγάλο μέρος των εργασιών μόνοι τους και με τη βοήθεια φίλων, πιθανότατα το κόστος θα είχε ανέβει στα 85.000 ευρώ.

View this post on Instagram

A post shared by Lisa and Matt (@tailored_tiny_co)

To 22 τετραγωνικών μέτρων σπίτι τους έχει πλάτος 2,5 μέτρων, μάκρος 9 μέτρων και ύψος 4,5 μέτρων. Το εξωτερικό του είναι βαμμένο μαύρο και έχει μια μεγάλη βεράντα.

Καθώς έχουν κάνει καλή μόνωση και έχουν προμηθευτεί συσκευές που εξοικονομούν νερό, το ζευγάρι πληρώνει αρκετά χαμηλούς λογαριασμούς, ενώ κάνει οικονομία και σε άλλα έξοδα, αφού λόγω του περιορισμένου χώρου, αποφεύγει να αγοράζει πράγματα εάν δεν τα έχει απόλυτη ανάγκη.

«Εξοικονομούμε πολλά γιατί δεν αγοράζουμε περιττά πράγματα. Κρατάμε τα υπάρχοντά μας περιορισμένα και εξετάζουμε προσεκτικά το καθετί, πριν το αγοράσουμε», λέει η Tranter.

View this post on Instagram

A post shared by Lisa and Matt (@tailored_tiny_co)

Όμως, το χτίσιμο ενός μικροσκοπικού σπιτιού δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει. Οι τράπεζες και οι αρχές δεν διευκολύνουν τη διαδικασία. «Σε αντίθεση με τα μεγάλα σπίτια, συχνά οι τράπεζες δεν σου δίνουν δάνειο για ένα σπίτι-μινιατούρα, πρέπει να έχεις τα χρήματα διαθέσιμα», εξηγεί.

Και ενώ το ζευγάρι σκοπεύει να ζήσει όλη του τη ζωή σε αυτό το σπίτι, εντούτοις αναγνωρίζει ότι η καθημερινότητα δεν είναι πάντα εύκολη σε έναν τόσο μικρό χώρο. «Ο Matt και εγώ συχνά πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο όταν μαγειρεύουμε. Και πρέπει να συμμαζεύουμε πιο συχνά γιατί διαφορετικά, ένα μικροσκοπικό σπίτι φαντάζει ακόμα μικρότερο», λέει η Tranter. Και βέβαια, σε ένα τόσο μικρό σπίτι, δεν μπορείς να κλείσεις την πόρτα όταν ο άλλος κάνει φασαρία και σε ενοχλεί.

View this post on Instagram

A post shared by Lisa and Matt (@tailored_tiny_co)

Παρόλα αυτά, η Tranter δεν πιστεύει ότι η τάση των μικροσκοπικών σπιτιών είναι μια μόδα που θα περάσει. «Εάν το κόστος ζωής συνεχίσει να αυξάνεται με αυτό τον τρόπο, τότε το μινιμαλιστικό lifestyle είναι η καλύτερη επιλογή που έχει ο κόσμος», λέει.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ikea: Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει σε 10 τ.μ.; Με ενοίκιο 0,77 ευρώ τον μήνα, ναι

Η μικροσκοπική «καμπίνα» στον Τάμεση που κοστίζει 200.000 δολάρια

Το «χρυσό κελί»: Το διαμέρισμα των 7 τ.μ. που πουλήθηκε για 108.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News