Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 10:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Bank: Παραιτήθηκαν οι τραπεζίτες του Τραμπ

Deutsche Bank: Παραιτήθηκαν οι τραπεζίτες του Τραμπ

Παραιτήθηκαν από τη Deutsche Bank οι δύο τραπεζίτες που χειρίζονταν το λογαριασμό και τα επίμαχα δάνεια της τράπεζας προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ.

Η Ρόζμαρι Βράμπλιτς και ο Ντόμινικ Σκάλτσι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, οι οποίες ισχύουν από τα τέλη του έτους. Η Deutsche Bank τις έκανε δεκτές, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Η Βράμπλιτς ήταν η έμπιστη τραπεζίτης της Trump Organization και του Κούσνερ και εκείνη που διαχειριζόταν τη σχέση του μετέπειτα Αμερικανού προέδρου με το private banking της τράπεζας, αφότου το τμήμα επιχειρηματικών δανείων της Deutsche Bank σταμάτησε να συναλλάσσεται με τον Τραμπ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank έχει δώσει δάνεια άνω των 300 εκατ. δολαρίων στην Trump Organization. Τα δάνεια αυτά αποτελούν το αντικείμενο έρευνας της εισαγγελίας, καθώς οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν εάν η εταιρεία του Τραμπ παραπλάνησε ή εξαπάτησε την τράπεζα, φουσκώνοντας την αξία κάποιων περιουσιακών στοιχείων της. 

Την ίδια στιγμή που οι εισαγγελικές αρχές ανακρίνουν υπαλλήλους της Deutsche Bank, η Βράμπλιτς είναι εκείνη που έχει άμεση γνώση της σχέσης του Τραμπ με την τράπεζα, καθώς εκείνη χειριζόταν το λογαριασμό του για χρόνια. Η ίδια δηλώνει ότι σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News