Business & Finance Τετάρτη 22/06/2022, 21:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίντνερ: Η ΕΚΤ πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό

Λίντνερ: Η ΕΚΤ πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό

Έκκληση στην ΕΚΤ να λάβει άμεσα μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό απηύθυνε στην κεντρική τράπεζα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση και θα συνεχίσουμε για αρκετό διάστημα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε τραπεζική εκδήλωση, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη. 

«Από την άλλη όμως, η ΕΚΤ έχει την απόλυτη ευθύνη να λαμβάνει μέτρα για να φέρει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό», σημείωσε χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τι ακριβώς μέτρα θα πρέπει να λάβει. 

Η ΕΚΤ έχει ήδη σηματοδοτήσει την πρόθεσή της να αυξήσει τα επιτόκια στις επόμενες συνεδριάσεις της για να αποκλιμακώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτινάχθηκε στο 8,1% το Μάιο στην Ευρωζώνη.  
  
Αναφερόμενος στην πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων και των spreads στις αγορές κρατικών ομολόγων του ευρώ, ο Λίντνερ είπε ότι τα υψηλότερα premium κινδύνου ήταν αρχικά μία αντίδραση της αγοράς και θεωρεί ότι δεν υφίσταται λόγος για παρέμβαση της ΕΚΤ. 

«Πρωτίστως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ένα πράγμα στις κεντρικές τράπεζες, ότι η βασική εντολή τους είναι η σταθερότητα των τιμών. Μπορείς να μιλάς για τα πάντα, όμως πρώτα απ΄όλα θα πρέπει να εκπληρώσουν τη βασική εντολή τους», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Λίντνερ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την άνοδο των spreads

SZ: Η Ελλάδα δεν είναι πια η εξαίρεση της ευρωζώνης

Ο Κρ. Λίντνερ στο Μαξίμου: Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News