Business & Finance Τρίτη 21/06/2022, 12:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασκ: H Tesla θα απολύσει το 3,5% των υπαλλήλων της το καλοκαίρι

Μασκ: H Tesla θα απολύσει το 3,5% των υπαλλήλων της το καλοκαίρι

Σε απολύσεις περίπου του 10% των μισθωτών εργαζομένων της προχωρά η Tesla στους επόμενους τρεις μήνες, ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ στο πλαίσιο του Qatar Economic Forum στη Ντόχα. Η συνολική μείωση του εργατικού δυναμικού θα ανέλθει περίπου στο 3,5% συνολικά, καθώς ο αριθμός των υπαλλήλων που δουλεύουν με ωρομίσθιο αναμένεται να αυξηθεί.

«Αυξηθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα σε ο,τι αφορά τους μισθωτούς», δήλωσε ο Μασκ. «Σε ένα χρόνο από τώρα, πιστεύω ότι ο αριθμός των εργαζομένων», μισθωτών και όσων πληρώνονται σε ωρομίσθιο, θα είναι υψηλότερος, αλλά μέχρι στιγμή ςη μείωση θα φτάσει το 3% έως το 3,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μασκ είχε ήδη ανακοινώσει τα σχέδια της εταιρείας να απολύσει προσωπικό. Η Tesla, που τώρα έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Όστιν του Τέξας έχει αποκτήσει συνολικά περίπου 100.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, προσλαμβάνοντας συνεχώς όσο έχτιζε νέα εργοστάσια σε Όστιν και Βερολίνο.

Οι περικοπές, οι οποίες έχουν επηρεάσει ιδίως τα τμήματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς, εξέπληξαν αρκετούς, ενώ μάλιστα ορισμένοι είδαν απόλυση με άμεση ισχύ. Ενδεικτικά, δύο υπάλληλοι της Tesla στο εργοστάσιο μπαταριών της Tesla στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι η εταιρεία δεν τήρησε την προϋπόθεση για ειδοποίηση 60 ημερών νωρίτερα, την οποία επιβάλει η εργατική νομοθεσία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomerg

Διαβάστε επίσης:

Μασκ: Αναπόφευκτη η ύφεση στις ΗΠΑ

Μασκ: Ζητά απολύσεις στην Tesla λόγω «κακού προαισθήματος»

Ηλεκτροκίνηση: Ποια εταιρεία θα κλέψει το στέμμα της Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News