Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 07:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όταν ο Μασκ παρακαλούσε την Apple να αγοράσει την Tesla

Όταν ο Μασκ παρακαλούσε την Apple να αγοράσει την Tesla

O Έλον Μασκ της Tesla είχε προσεγγίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, στη διάρκεια των πιο δύσκολων ημερών του προγράμματος Model 3, ώστε να συζητηθεί η πιθανότητα εξαγοράς της Tesla από τον τεχνολογικό κολοσσό στο ένα-δέκατο από ό,τι αξίζει σήμερα.

«Αρνήθηκε να με συναντήσει», δήλωσε ο επικεφαλής της Tesla, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, με αφορμή δημοσίευμα του Reuters ότι Apple εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής αυτοκινούμενου οχήματος το 2024 με νέα τεχνολογία μπαταρίας.

Ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι ήταν διατεθειμένος να συζητήσει την πιθανότητα πώλησης της Tesla στην Apple στο ένα-δέκατο της τρέχουσας αξίας της, δηλαδή περίπου στα 60 δισ. δολάρια.

Το 2017 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την Tesla, καθώς «έκαιγε» μετρητά στις προσπάθειες να ενισχύσει την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου οχήματος Model 3. Ο κ. Μασκ είχε πει τότε στους εργαζομένους της Tesla στο εργοστάσιο το Φρίμοντ ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια περίοδο «κόλασης» για την παραγωγή επί έξι μήνες ή και περισσότερο. Εβδομάδες μετά την ανακοίνωση, ο Μασκ είχε αναφέρει μέσω Twitter ότι κοιμόταν στη στέγη του εργοστασίου, στις προσπάθειες να διευθετήσει τα προβλήματα που ανέκυπταν.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Βloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News