Business & Finance Σάββατο 18/06/2022, 08:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγωγή για 258 δισ. δολάρια κατά του Έλον Μασκ για το Dogecoin 

Επενδυτής τον κατηγορεί για απάτη μέσω πυραμίδας με το dogecoin και ζητά 258 δισ. δολ. αποζημίωση

Αγωγή για 258 δισ. δολάρια κατά του Έλον Μασκ για το Dogecoin 

Αγωγή κατά του Έλον Μασκ αλλά και των SpaceX και Tesla κατέθεσε Αμερικανός πολίτης διεκδικώντας αποζημίωση άνω των 258 δισ. δολαρίων με την κατηγορία πως συμμετείχαν σε «πυραμίδα» εξαπάτησης επενδυτών για το κρυπτονόμισμα Dogecoin. 

«Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ψευδώς ότι το Dogecoin είναι μια κανονική επένδυση, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καμία αξία απολύτως», αναφέρει ο Κιθ Τζόνσον στη μήνυση που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν. «Ο Μασκ χρησιμοποίησε το βάθρο του ως πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το σχέδιο πυραμίδας dogecoin για κέρδος, δημοσιότητα και διασκέδαση». 

Η καταγγελία συμπεριλαμβάνει, επίσης, σχόλια από τον Γουόρεν Μπάφετ, τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους που αμφισβητούν την αξία του κρυπτονομίσματος. Οπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Τζόνσον ζητάει αποζημίωση 86 δισ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει τη μείωση της αξίας του dogecoin από τον Μάιο του 2021. 

Θέλει επίσης να εμποδίσει τον Μασκ και τις εταιρείες του να προωθήσουν το dogecoin, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ότι η επένδυση στο dogecoin είναι τζόγος.

Υπενθυμίζεται πως η Tesla τον Φεβρουάριο του 2021 είπε ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολ. και για μικρό χρονικό διάστημα το αποδεχόταν ως πληρωμή για τα οχήματά της.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News