Business & Finance Παρασκευή 17/06/2022, 20:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Revlon: Δάνειο 375 εκατ. δολ. για στήριξη της αλυσίδας εφοδιασμού επιδικάζει το πτωχευτικό δικαστήριο

Revlon: Δάνειο 375 εκατ. δολ. για στήριξη της αλυσίδας εφοδιασμού επιδικάζει το πτωχευτικό δικαστήριο

Άδεια δανεισμού 375 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε από το πτωχευτικό δικαστήριο την Παρασκευή η Revlon, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει το αρχικό δάνειο για να υποστηρίξει τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας αναφέρει το Reuters.

Ο Αμερικανός δικαστής του πτωχευτικού δικαστηρίου, Ντέιβιντ Τζόουνς στη Νέα Υόρκη ενέκρινε το προτεινόμενο πτωχευτικό δάνειο της Revlon σε προσωρινή βάση, αφού άκουσε τη μαρτυρία ότι η ρευστότητα της εταιρείας είχε μειωθεί στα 6 εκατομμύρια δολάρια και ότι δυσκολευόταν να εκπληρώσει εντολές λιανικής πώλησης.

Ο επικεφαλής αναδιάρθρωσης της Revlon, Ρόμπερτ Καρούζο, κατέθεσε την Παρασκευή ότι οι περισσότεροι από τους πωλητές πρώτων υλών της Revlon πάγωσαν τις παραγγελίες και πολλοί απαιτούσαν πληρωμή προηγούμενων χρεών ή καταθέσεις για μελλοντικές παραδόσεις.

Ο Τζόουνς απάντησε σε διαφωνίες των πιστωτών σχετικά με τους όρους του δανείου, λέγοντας ότι θα επιτρέψει να τεθούν ενστάσεις πριν από μια ακρόαση του Ιουλίου που θα εξετάσει την τελική έγκριση του δανείου.

Η Revlon αναμένει να ζητήσει έγκριση για συνολική χρηματοδότηση πτώχευσης 575 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση χρεοκοπίας, στο πλαίσιο του Κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού νόμου, καθώς αδυνατεί να διαχειριστεί τα χρέη της, εν μέσω της κρίσης στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και υψηλού πληθωρισμού. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η εταιρεία διέθετε περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 2,3 δισ. δολαρίων στα τέλη Απριλίου. Τα συνολικά της χρέη ανέρχονται σε 3,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News