Business & Finance Παρασκευή 17/06/2022, 16:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάουελ: Η Fed εστιάζει στη μάχη κατά του πληθωρισμού

Πάουελ: Η Fed εστιάζει στη μάχη κατά του πληθωρισμού

Την δέσμευση της Fed για τη μείωση του πληθωρισμού επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, λέγοντας ότι είναι ουσιώδης στόχος για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Στο πλαίσιο συνεδρίου για τον παγκόσμιο ρόλο του αμερικανικού δολαρίου, ο Πάουελ τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ισχυρή δέσμευση της Fed στην εντολή για σταθερότητα των τιμών συμβάλλει στην ευρεία εμπιστοσύνη στο δολάριο για αποθήκευση αξίας. Προς τον σκοπό αυτό, οι συνάδελφοί μου και εγώ έχουμε εστιάσει έντονα στο να επιστρέψουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας για 2%».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε επιτοκιακή αύξηση 75 μονάδων βάσης, στη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994. Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη χώρα, ο οποίος παρέμεινε τον Απρίλιο σε υψηλό 40 ετών.

Η Fed δεσμεύτηκε να συνεχίσει με την επιθετική νομισματική πολιτική, μέχρι οι τιμές να επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο στόχος αυτός επίσης «βασίζεται στην διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», τόνισε ο Πάουελ στο συνέδριο. «Η δέσμευση της Fed αφενός στη διπλή μας αρμοδιότητα, αφετέρου στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ενθαρρύνει την διεθνή κοινότητα να διατηρεί και να χρησιμοποιεί τα δολάρια», υποστήριξε ο ίδιος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Fed: Έκανε το μεγάλο βήμα – Αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης

ΗΠΑ – πληθωρισμός: Παρέμεινε σε υψηλό 40 ετών με ελαφρά επιτάχυνση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News