Business & Finance Τετάρτη 15/06/2022, 12:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκέιτς για cryptos: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»

Γκέιτς για cryptos: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»

Γελοία βρίσκει την ιδέα των κρυπτονομισμάτων και των NFT ο Μπιλ Γκέιτς, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που «βασίζεται κατά 100% στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου (greater fool theory)», δηλαδή οι τιμές των ήδη υπερτιμημένων περιουσιακών στοιχείων αυξάνονται περαιτέρω, επειδή περνούν στα χέρια άλλων, μεγαλύτερων ανόητων.

Μιλώντας στο TechCrunch, ο ιδρυτής της Microsoft αναφέρθηκε και στη συλλογή NFT Bored Ape Yacht Club, λέγοντας αστειευόμενος ότι οι ακριβές ψηφιακές εικόνες μαϊμούδων «θα βελτιώσουν πάρα πολύ τον κόσμο».

«Έχω συνηθίσει συγκεκριμένες κατηγορίες των περιουσιακών στοιχείων… όπως μία φάρμα που έχει παραγωγή ή σαν μία εταιρεία που φτιάχνει προϊόντα», σημείωσε ο Γκέιτς αντιπαραβάλλοντας τα κρυπτονομίσματα, όπου σημείωσε: «Δεν εμπλέκομαι σε αυτό. Δεν διατηρώ θέσεις long ή short σε αυτά τα πράγματα».

Ο Gates έχει επικρίνει τα κρυπτονομίσματα και στο παρελθόν. Μάλιστα, πέρυσι είχε διαπληκτιστεί με τον Elon Musk για το εάν το Bitcoin είναι πολύ επικίνδυνο για τους μικροεπενδυτές και εάν η εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων επιβαρύνει το περιβάλλον.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Από το Big Short στο Big Scam: Τα κρυπτονομίσματα είναι η νέα φούσκα των ακινήτων λέει ο Paul Krugman

Τι έχουν τώρα να πουν οι σταρ που διαφήμιζαν cryptos;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News