Business & Finance Κυριακή 12/06/2022, 16:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογραφή συμφωνίας QatarEnergy – TotalEnergies για το κοίτασμα Northfield East

Υπογραφή συμφωνίας QatarEnergy – TotalEnergies για το κοίτασμα Northfield East

Η QatarEnergy υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την TotalEnergies την Κυριακή για την επέκταση στο κοίτασμα Northfield East, του μεγαλύτερου έργου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της είπε ότι θα ανακοινωθούν περισσότεροι εταίροι τις επόμενες ημέρες.

Το κράτος του Κόλπου συνεργάζεται με διεθνείς εταιρείες ενέργειας στην πρώτη και μεγαλύτερη φάση μιας επέκτασης σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων του project Northfield.

Ο Saad al-Kaabi, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, είπε ότι η διαδικασία επιλογής για τους εταίρους έχει οριστικοποιηθεί και οι επόμενες υπογραφές θα μπορούσαν να ανακοινωθούν το συντομότερο στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Καμία εταιρεία δεν θα έχει μεγαλύτερο μερίδιο από την TotalEnergies, πρόσθεσε.

Η Exxon Mobil Corp, η TotalEnergies, η Shell, η ConocoPhillips και η Eni θα συμμετάσχουν επίσης στην επέκταση του NorthField, η οποία θα ενισχύσει τη θέση του Κατάρ ως κορυφαίου εξαγωγέα LNG στον κόσμο και θα βοηθήσει στσ να εγγυάται τη μακροπρόθεσμη προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς η ήπειρος αναζητά εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο, είπαν άτομα με γνώση του θέματος.

moneyreview.gr με πληροφορέις από reuters

Διαβάστε επίσης:

Το φυσικό αέριο φτάνει στη Θήβα

Φυσικό αέριο: Η Δύση ψάχνει, το Κατάρ δίνει

Ο Μαδούρο καλεί Τούρκους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News