Business & Finance Κυριακή 12/06/2022, 11:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύσκολη η επιστροφή στο γραφείο: Ο CEO της Starbucks παρακαλάει γονατιστός

Δύσκολη η επιστροφή στο γραφείο: Ο CEO της Starbucks παρακαλάει γονατιστός

Όλο και περισσότεροι CEOs διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να πείσουν τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια τηλεργασίας που επέβαλε σε πολλές εταιρείες η πανδημία του κορωνοϊού. 

Αφότου ο Elon Musk αναγκάστηκε να πει στους εργαζόμενους της Tesla ότι εάν δεν επιστρέψουν στο γραφείο θα απολυθούν, ο CEO της Starbucks, Howard Schultz, καταφεύγει σε άλλες μεθόδους. Όπως λέει ο ίδιος, τους παρακαλάει γονατιστός. 

Όπως είπε σε φόρουμ των New York Times ο Schultz, ο οποίος τον Απρίλιο επέστρεψε ως CEO της εταιρείας που εκείνος μετέτρεψε σε μία παγκόσμια αυτοκρατορία του καφέ, οι εργαζόμενοι δεν επιστρέφουν στο γραφείο στον βαθμό που θα ήθελε. 

«Απέτυχα, παρ’  όλες τις προσπάθειές μου, να επαναφέρω τους ανθρώπους μας στη δουλειά», είπε σύμφωνα με το Business Insider. «Τους έχω παρακαλέσει. Είπα ότι θα γονατίσω. Θα κάνω push-ups. Ό,τι θέλετε. Γυρίστε πίσω». 

«Όχι, δεν επιστρέφουν στον βαθμό που θέλω. Και, ξέρετε, είμαστε μια πολύ συνεργατική, δημιουργική ομάδα. Συνειδητοποιώ ότι είμαι άνθρωπος της παλιάς σχολής και αυτή είναι μια διαφορετική γενιά», παραδέχθηκε ο Schultz. 

Παρά την απογοήτευσή του, ο Schultz δεν έκανε υποχρεωτική την επιστροφή  στο γραφείο, αλλά προσφέρει «ευέλικτες επιλογές» υβριδικής εργασίας για κάποιες ειδικότητες, που δεν έχουν σχέση με τα καταστήματα. 

Το σίγουρο είναι ότι ο Schultz δεν λαμβάνει τόσο δραστικά μέτρα όσο ο Musk, ο οποίος είχε πει πως οι υπάλληλοι που είναι αντίθετοι με το να εργάζονται στο γραφείο «θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τελεσίγραφο Έλον Μάσκ στο προσωπικό της Tesla: Γυρίστε στο γραφείο ή απολύεστε

Ο «συντηρητικός» πρώην CEΟ της Google: Τι χάνεις δουλεύοντας από τον καναπέ

Airbnb: Οι εργαζόμενοί της μπορούν να δουλεύουν από οπουδήποτε για πάντα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News