Business & Finance Πέμπτη 9/06/2022, 13:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 530 τρισ. δολάρια ο πλούτος παγκοσμίως – Αυξήθηκε 10,6%

Στα 530 τρισ. δολάρια ο πλούτος παγκοσμίως – Αυξήθηκε 10,6%

Ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε κατά  10,6% πέρυσι,  φτάνοντας στα επίπεδα-ρεκόρ των 530 τρισ. δολαρίων και σύμφωνα με την Boston Consulting Group, αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η άνοδος των χρηματιστηρίων και η αύξηση της ζήτησης για πραγματικά περιουσιακά στοιχεία όπως είναι τα ακίνητα, το κρασί και τα έργα τέχνης, ευθύνονται για την αύξηση του πλούτου. Η Boston Consulting Group υπολογίζει ότι περίπου 80 τρισ. δολάρια νέου πλούτου θα δημιουργηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Η ανάπτυξη του πλούτου είναι εξαιρετικά ανθεκτική και ακόμη και στο πλαίσιο της γεωπολιτικής αναταραχής, ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει θετικός», δήλωσε η Anna Zakrzewski, της BCG, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι υψηλότεροι ρυθμοί αύξησης του πλούτου αναμένονται σε Ασία-Ειρηνικό, με τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων να αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 8,4% έως το 2026. Εάν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί, η περιοχή θα φιλοξενεί τότε σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πλούτου.

Στη Β. Αμερική η αύξηση του πλούτου θα επιβραδυνθεί στο 4,7% έως το 2026, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας που ήταν 9,1%. Στη Δυτική Ευρώπη, η αύξηση του πλούτου είναι πιθανό να επιβραδυνθεί από 4,5% σε λιγότερο από 4%.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News