Business & Finance Δευτέρα 6/06/2022, 22:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγάλη μετατόπιση εργαζομένων: Από τράπεζες και τεχνολογικές σε fintech

Η μεγάλη μετατόπιση εργαζομένων: Από τράπεζες και τεχνολογικές σε fintech

Οι εργαζόμενοι κορυφαίων τραπεζών αλλά και ορισμένων από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς ομίλους αποχωρούν για να προσληφθούν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις από τον χώρο του fintech, σύμφωνα με ανάλυση της Revelio Labs. 

Τραπεζίτες, μηχανικοί, επιστήμονες δεδομένων και προσωπικό πωλήσεων από τη Wall Street, το Σίτι του Λονδίνου και τη Silicon Valley είναι μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο κύμα φυγής που επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι αποχωρήσεις από παραδοσιακές τράπεζες, όπως Goldman Sachs και HSBC Holdings, προς εταιρείες fintech, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase Global και Revolut, έχουν αυξηθεί 75% από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τη Revelio. 

Οι αλλαγές εργασίας ανά μήνα έφθασαν στο απόγειό τους το φετινό Μάρτιο, στις 72, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Σημαντικός αριθμός εργαζομένων μετακινήθηκε επίσης από μεγάλες τεχνολογικές, όπως Amazon.com και Microsoft, σε εταιρείες fintech. 

Νέες προσλήψεις

Ο αριθμός των εργαζομένων που άφησε τις τράπεζες για τις fintech σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια δεκαετίας.

Πηγή: Revelio Labs

Η μετατόπιση του εργατικού δυναμικού λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που η αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα σφιχτή, γεγονός που επιτρέπει σε πολλούς εργαζομένους στον χώρο της τεχνολογίας να αλλάζουν εργασία, αναζητώντας υψηλότερους μισθούς και μεγαλύτερη ευελιξία.

«Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει μία παύση και επανεξετάζουν τι είναι σημαντικό γι΄αυτούς», αναφέρει η Λίζα Σίμον, οικονονολόγος της Revelio. 

Από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2022, αποχώρησαν 37 εργαζόμενοι από τη Goldman Sachs για να προσληφθούν στην Coinbase, το μεγαλύτερη χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Επίσης, επιπλέον 21 εργαζόμενοι της Goldman αποχώρησαν για τη νεοσύστατη στον χώρο των εταιρικών πιστωτικών καρτών Brex, ενώ 18 πήγαν στη SoFi Techologies, την εταιρεία fintech που έχει ιδρύσει το πρώη στέλεχος του Twitter, Αντόνιο Νότο. 

Η επόμενη Γενιά

Οι fintechs όλων των μεγεθών προσελκύσουν εξειδικευμένο προσωπικό από εδραιωμένους ομίλους 

Πηγη: Revelio Labs

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εργαζομένων που πηγαίνει σε fintechs και νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι μικρός σε σύγκριση με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων στις κορυφαίες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις ή τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Silicon Valley. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Δανεισμός εκτός τραπεζών – H νέα πραγματικότητα προβληματίζει τους επόπτες

Ελληνικές startups: Ωρίμασαν και κάνουν εξαγορές

Μεγάλη Παραίτηση και στην Ελλάδα: Ένας στους τρεις θα προτιμούσε να μείνει χωρίς δουλειά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News