Business & Finance Δευτέρα 6/06/2022, 07:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mercedes: Ανακαλεί 1 εκατ. αυτοκίνητα για πρόβλημα στα φρένα

Mercedes: Ανακαλεί 1 εκατ. αυτοκίνητα για πρόβλημα στα φρένα

Στην ανάκληση σχεδόν 1 εκατ. οχημάτων προχωρά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, λόγω πιθανών προβλημάτων με το σύστημα πέδησής τους. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, καθώς τα φρένα τους ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτό που αποκάλεσε «προχωρημένη διάβρωση».

Η ανάκληση αφορά συνολικά 993.407 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 70.000 στη Γερμανία.

Η Mercedes ανακάλεσε παρόμοιο αριθμό αυτοκινήτων πέρυσι για ένα θέμα ασφάλειας με το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Η εταιρεία είπε ότι τα οχήματα στην τελευταία ανάκληση κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2015 και ήταν από τις σειρές SUV ML και GL των SUVs της και των μίνι βαν R-Class.

«Διαπιστώσαμε ότι σε ορισμένα από αυτά τα οχήματα, η λειτουργία του ενισχυτή φρένων θα μπορούσε να επηρεαστεί από προχωρημένη διάβρωση στην περιοχή ένωσης του περιβλήματος», ανέφερε η Mercedes σε δήλωση το Σάββατο.

«Μπορεί ένα ιδιαίτερα δυνατό ή απότομο φρενάρισμα να προκαλέσει μηχανική βλάβη στον ενισχυτή πέδησης», ανέφερε.

Η Mercedes είπε ότι ξεκινά αμέσως την ανάκληση και ότι η διαδικασία θα περιλαμβάνει επιθεώρηση των δυνητικά ελαττωματικών οχημάτων και αντικατάσταση ανταλλακτικών εάν είναι απαραίτητο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακάλεσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα λόγω ενός ελαττώματος στη λειτουργία «eCall», η οποία ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για ένα ατύχημα και αναμεταδίδει τη θέση του οχήματος. Το ελάττωμα σήμαινε ότι ήταν πιθανό να σταλεί λάθος τοποθεσία.

Επειδή το πρόβλημα σχετιζόταν με λογισμικό, η επιδιόρθωση έγινε κυρίως «over the air» – μέσω wireless download, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα σύνδεση data του αυτοκινήτου.

Το σύστημα eCall είναι υποχρεωτικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται από το 2018.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News