Business & Finance Σάββατο 4/06/2022, 10:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λόιντ Μπλανκφέιν (Goldman): Zήτησε να περιοριστούν οι αρνητικές δηλώσεις για την οικονομία

Λόιντ Μπλανκφέιν (Goldman): Zήτησε να περιοριστούν οι αρνητικές δηλώσεις για την οικονομία

Ο Λόιντ Μπλανκφέιν, ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs Group, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός των αρνητικών δηλώσεων για την οικονομία, μετά από μια σειρά εταιρικών προειδοποιήσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. 

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά από εκείνα του Έλον Μασκ ο οποίος δήλωσε ότι η Tesla θα μειώσει τους μισθωτούς εργαζομένους της κατά 10% και το Reuters ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας είπε σε ορισμένους διευθυντές ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία.

Στελέχη από τον Τζέιμι Ντάιμοντ της JPMorgan έως την Τζέιν Φρέιζερ της Citigroup και τον Γκάρι Φριντμαν, επικεφαλής της εταιρείας λιανικής πώλησης επίπλων RH, προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί για μια οικονομική ύφεση. Τον περασμένο μήνα, ο ίδιος ο Μπλανκφέιν προέτρεψε τις εταιρείες και τους καταναλωτές να προετοιμαστούν για μια ύφεση στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν «πολύ, πολύ μεγάλο κίνδυνο» 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman δήλωσε στο Twitter την Παρασκευή ότι ενώ αυτή είναι η χρονική περίοδος με το μεγαλύτερο ρίσκο, η οικονομία «μπορεί ακόμη να προσγειωθεί μαλακά».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Λόρενς Σάμερς: Οι κινήσεις της Fed αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στην οικονομία

Ντάιμον (JPMorgan) προς επενδυτές: Έρχεται οικονομικός «τυφώνας»

Στίγκλιτς: Oι αυξήσεις των επιτοκίων «σκοτώνουν» την οικονομία, όχι τον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News