Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 12:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Σημάδια επιβράδυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Μάιο 

Ευρωζώνη: Σημάδια επιβράδυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Μάιο 

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη μπορεί να παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα τον Μάιο, ωστόσο έδειξε σημάδια επιβράδυνσης υποχωρώντας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, καθώς οι προκλήσεις από τις αυξήσεις των τιμών, τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τον πόλεμος στην Ουκρανία παραμένουν.

Ειδικότερα, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ της S&P Global για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, υποχώρησε στις 54,8 μονάδες τον Μάιο το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, από 55,8 τον Μάιο κι έναντι εκτιμήσεων για τιμή στις 54,9 μονάδες. 

Ο υποδείκτης που μετρά τη δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών έπεσε στις 56,1 μονάδες από τις 57,7 μονάδες του Απριλίου. 

«Η ισχυρή ζήτηση στον κλάδο των υπηρεσιών βοήθησε ούτως ώστε να διατηρηθεί η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη τον Μάιο, υποδεικνύοντας ότι η Ευρωζώνη αναπτύσσεται με ένα ποσοστό επί του ΑΕΠ μόλις υψηλότερα του 0,5%», αναφέρει ο Κρις Ουίλιαμσον επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.

«Ωστόσο, οι κίνδυνοι για περαιτέρω επιβράδυνση τους επόμενους μήνες είναι υπαρκτοί. Ο κλάδος της μεταποίησης παραμένει ανησυχητικά προβληματικός εξαιτίας των ελλείψεων σε πρώτες ύλες, ενώ οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά νιώθουν πιέσεις από τα αυξανόμενα κόστη», συμπληρώνει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News