Business & Finance Πέμπτη 2/06/2022, 22:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γουόλντρον (Goldman Sachs): Έρχονται δύσκολοι καιροί και αλλεπάλληλες κρίσεις

Γουόλντρον (Goldman Sachs): Έρχονται δύσκολοι καιροί και αλλεπάλληλες κρίσεις

Προειδοποίηση ότι έρχονται δύσκολοι καιροί εν μέσω μίας σειράς κρίσεων που απειλούν την παγκόσμια οικονομία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Goldman Sachs, Τζον Γουόλντρον. Οι απόψεις του απηχούν ουσιαστικά τις αντίστοιχες που εξέφρασε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος προειδοποίησε ότι έρχεται οικονομικός «τυφώνας». 

«Αυτό είναι από τα πιο περίπλοκα περιβάλλοντα, έαν όχι το πιο περίπλοκο, που έχω βιώσει στην καριέρα μου. Η συνύπαρξη τόσων πολλών κρίσεων στο σύστημα είναι άνευ προηγουμένη για μένα», ανέφερε σε επενδυτικό συνέδριο. 

Ο Γουόλντρομ είπε ότι θα αποφύγει να συγκρίνει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση με ανάλογα καιρικά φαινόμενα, όπως έκανε ο Ντάιμον, όμως εξέφρασε τον φόβο του ότι οι κίνδυνοι από τον πληθωρισμό, την πιο αυστηρή νομισματική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία θα μπορούσαν να επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία. 

«Θα έρθουν δύσκολοι οικονομικοί καιροί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πιο αυστηρό περιβάλλον για τις αγορές κεφαλαίου», υπογράμμισε. 

Ωστόσο, ο τραπεζίτης εξέφρασε την έκπληξή του για τις αντοχές που επιδεικνύουν οι συγχωνεύσεις, «κάτι που δεν συνάδει με όλα αυτά για τα οποία μιλάμε». Eνα πιθανό αποτέλεσμα είναι να αρχίσει να εξελίσσεται η τάση αυτή, επειδή βλέπουμε κατάρρευση της ζήτησης και τους διευθύνοντες συμβούλους να χάνουν την εμπιστοσύνη τους, εξήγησε. «Αυτή είναι μία λογική εξήγηση, όμως παρακολουθουμε τις τάσεις προσεκτικά», είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, ο Γουόλντρομ αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές της Φέντεραλ Ριζέρβ από τον τραπεζικό κόσμο, καθώς στις αρχές του έτους εξαπέλυσε επίθεση στην κεντρική τράπεζα για έλλειψη αυτονομίας και αποφασιστικότητας απέναντι στις ασφυκτικές πιέσεις να λάβει μέτρα για την τιθάσσευση του πληθωρισμού. 

Όσο για την τράπεζά του, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος για την ικανότητά της να εξακολουθήσει να παροσιάζει αυξημένα κέρδη, παρά την οικονομική επιβράδυνση. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Ντάιμον (JPMorgan) προς επενδυτές: Έρχεται οικονομικός «τυφώνας»

Jamie Dimon: Η Fed έπρεπε να κινητοποιηθεί νωρίτερα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News