Business & Finance Πέμπτη 2/06/2022, 13:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόσχα: «Αυτοκαταστροφικό» το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο πετρέλαιο

Μόσχα: «Αυτοκαταστροφικό» το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο πετρέλαιο

Η απόφαση της Ε.Ε. για σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο, κατά πάσα πιθανότητα θα αποσταθεροποιήσει τις ενεργειακές αγορές παγκοσμίως, προειδοποίησε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για ένα βήμα «αυτοκαταστροφικό», το οποίο θα γυρίσει μπούμερανγκ στο μπλοκ, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα του υπουργείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει μερικώς το ρωσικό πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα, καθώς και να απαγορεύσει την ασφάλιση σε ρωσικά εμπορικά πλοία, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν περαιτέρω αύξηση των τιμών, να αποσταθεροποιήσουν τις ενεργειακές αγορές και να αναταράξουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Ε.Ε. συμφώνησε στο προσχέδιο της συμφωνίας για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Κατά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, πρόκειται για συμφωνία ορόσημο, η οποία θα κόψει ένα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: Tι σημαίνει για την Ελλάδα

Ρωσία για το εμπάργκο: Θα βρει άλλους πελάτες

Αποκλιμάκωση στην πετρελαϊκή αγορά: Σύσφιγξη των σχέσεων ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News