Business & Finance Τετάρτη 1/06/2022, 20:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάιμον (JPMorgan) προς επενδυτές: Έρχεται οικονομικός «τυφώνας»

Ντάιμον (JPMorgan) προς επενδυτές: Έρχεται οικονομικός «τυφώνας»

Προειδοποίηση να προετοιμαστούν για οικονομικό «τυφώνα», απηύθυνε στους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, καθώς η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου συνδυασμό προκλήσεων, μεταξύ των οποίων πιο αυστηρή νομισματική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Ο τυφώνας έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα είναι περιορισμένης εμβέλειας ή εάν θα εξελιχθεί σε μία υπερθύελλα τύπου Σάντι. Γι΄αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσον το δυνατόν καλύτερα», είπε ο Ντάιμον. 

O Ντάιμον είπε ότι τα «σύννεφα της καταιγίδας» πυκνώνουν πάνω από την αμερικανική οικονομία, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσπάθειες της Φέντεραλ Ριζέρβ να τιθασσεύσει τον πληθωρισμό. Εξέφρασε ωστόσο και την πιο αισιόδοξη άποψη ότι η Fed θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ επικαλέστηκε τη δυναμική του Αμερικανού καταναλωτή, τους αυξανόμενους μισθούς και την ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ. 

Οικονομολόγοι της JPMorgan υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας για το δεύτερο εξάμηνο στο 2,4% από το 3% και για το πρώτο εξάμηνο του 2023 στο 1,5% από 2,1%. Επικαλούνται την πτώση των τιμών μετοχών, τα υψηλότερα επιτόκια των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και το ισχυρότερο δολάριο σε σχέση με τα νομίσματα των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ. 

Ο Ντάιμον είπε ακόμη ότι η JPMorgan προετοιμάζεται για την οικονομική καταιγίδα που έρχεται, με μία πιο συντηρητική διαχείριση του ισολογισμού της.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: «Βλέπει» ώθηση στην αγορά cryptos

Jamie Dimon: Η Fed έπρεπε να κινητοποιηθεί νωρίτερα

Ο Τζέιμι Ντάιμον στην «Κ»: Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News