Business & Finance Τρίτη 31/05/2022, 12:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία για το εμπάργκο: Θα βρει άλλους πελάτες

Ρωσία για το εμπάργκο: Θα βρει άλλους πελάτες

Με την δέσμευσή της να βρει άλλους πελάτες που θα εισάγουν πετρέλαιο «απάντησε» η Μόσχα στην συμφωνία για εμπάργκο της Ε.Ε., η οποία θα μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία κατά 90% μέσα στο 2022.

Ειδικότερα, ο Mikhail Ulyanov, εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, δήλωσε ότι το εμπάργκο δημιουργεί μία κακή εικόνα για το μπλοκ. «Όπως σωστά είπε χθες, η Ρωσία θα βρει άλλους εισαγωγείς, δήλωσε ο Ulyanov μέσω Twitter, αναφερόμενος στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα έρχεται αντίθετη στην ίδια της την χθεσινή δήλωση. Η πολύ αιφνίδια αλλαγή του σκεπτικού δείχνει ότι η Ε.Ε. δεν είναι σε καλή κατάσταση», προσέθεσε ο ίδιος.

Ο πιο σημαντικός πελάτης της Ρωσίας

Ο ίδιος ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα ότι «δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη Ρωσία να πουλήσει σε άλλους το πετρέλαιο, αλλά είμαστε ο πιο σημαντικός πελάτης της Ρωσίας. Πρέπει να βρει άλλον και σίγουρα πρέπει να μειώσουν τις τιμές».

Πριν την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι «ο στόχος (σ.σ. του εμπάργκο) είναι να έχουν λιγότερους οικονομικούς πόρους για να τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή. Αυτό βεβαίως θα συμβεί».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας

Πετρέλαιο: Ανοδικό ξέσπασμα μετά την ανακοίνωση του εμπάργκο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News