Business & Finance Κυριακή 29/05/2022, 07:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Elon Musk θέλει να έρθει ύφεση: «Βρέχει χρήμα για τους ανόητους»

O Elon Musk θέλει να έρθει ύφεση: «Βρέχει χρήμα για τους ανόητους»

Ο Elon Musk, CEO της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πιστεύει ότι έρχεται ύφεση και χαίρεται για αυτό. 

Όταν χρήστης του Twitter τον ρώτησε εάν πιστεύει ότι η οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση, εκείνος απάντησε: «Ναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα καλό πράγμα. Βρέχει χρήμα για τους ανόητους για πάρα πολύ καιρό. Κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν». 

Και συνέχισε: «Επίσης, όλα αυτά τα ‘μείνετε σπίτι’ του κορωνοϊού ξεγέλασαν τον κόσμο και τον έκαναν να πιστεύει ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να δουλεύει σκληρά. Έρχεται απότομο ξύπνημα!».

O Musk λέει ότι με βάση την προηγούμενη  εμπειρία, η ύφεση θα διαρκέσει 12 έως 18 μήνες. «Οι εταιρείες που έχουν αρνητικό cash flow (δηλαδή καταστρέφουν αξία) πρέπει να πεθάνουν, ώστε να σταματήσουν να καταναλώνουν πόρους», σημειώνει. 

Οσο για το τι απαντά σε εκείνους που του λένε ότι και η Tesla έχει ευνοηθεί από τη στήριξη του αμερικανικού κράτους με δάνεια και επιδοτήσεις; 

«Τα αποπληρώσαμε χρόνια μπροστά με επιπλέον χρέωση για την πρόωρη αποπληρωμή. Τσεκάρετε την GM και την Ford να δείτε πότε πλήρωσαν τα πολλά δισεκατομμύρια σε δάνεια διάσωσης που πήραν (η Tesla δεν πήρε)… Spoiler alert. Δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν». 

moneyreview.gr

Η κουλτούρα του «996»: Η αλήθεια για την εργατικότητα των Κινέζων που θαυμάζει ο Elon Musk

Elon Musk: Ποιος κινεί τα νήματα πίσω από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου

Η επενδυτική συμβουλή του Elon Musk που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News