Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 20:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Άλμα 3% για τις τιμές – Σε υψηλό διμήνου

Πετρέλαιο: Άλμα 3% για τις τιμές – Σε υψηλό διμήνου

Άλμα περίπου 3% σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου, αγγίζοντας υψηλό διμήνου, εν μέσω ενδείξεων για περιορισμένη προσφορά εν όψει της καλοκαιρικής περιόδου, οπότε αυξάνονται παραδοσιακά οι μετακινήσεις στις ΗΠΑ, την ώρα που η Ε.Ε. βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ουγγαρία ως προς το εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 3%, κινούμενη πάνω από τα 117 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού ενισχύεται 3,5% στα 114,23 δολάρια το βαρέλι. 

Το brent κινείται ανοδικά για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, οδεύοντας προς το υψηλότερο κλείσιμο από τις 25 Μαρτίου. Η τιμή αργού οδεύει προς το υψηλότερο κλείσιμο από τις 23 Μαρτίου.

Παρά τη διελκυστίνδα μεταξύ Ε.Ε. και Ουγγαρίας στο θέμα του εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλς Μισέλ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από τη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας.  

Ωστόσο, η Ουγγαρία αρνείται πεισματικά να συναινέσει, πιέζοντας για επιχορήγηση ύψους 750 δισ.ευρώ προκειμένου να αναβαθμίσει τα διυλιστήριά της και να επεκτείνει έναν αγωγό από την Κροατία. 

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας αναμένεται να μειωθεί στα 480 έως 500 εκατ. τόνους φέτος από 524 εκατ. τόνους του 2021, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο ΟΠΕΚ+ συνεδριάζει στις 2 Ιουνίου και αναμένεται να παραμείνει σταθερός στη συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου που υπέγραψε πέρυσι, αυξάνοντας ωστόσο το στόχο του για τον Ιούλιο κατά 432.000 βαρέλια ημερησίως, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters, αντιστεκόμενος ωστόσο στις εκκλήσεις της Δύσης για πιο γρήγορη αύξηση της παραγωγής προκειμένου να ελέγξει τις τιμές.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Φόρος 25% στα υπερκέρδη σε πετρέλαιο και αέριο

Το κόλπο του ship-to-ship: Πώς ρέει το «απαγορευμένο» ρωσικό πετρέλαιο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News