Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 14:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Γιατί αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 22 δολάρια 

Apple: Γιατί αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 22 δολάρια 

Σε «γενναία» αύξηση του κατώτατου ωρομίσθιου στους εργαζόμενους της στις ΗΠΑ προχωράει η Apple, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της χθες Τετάρτη.

Ειδικότερα, η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Ιούλιο, θα αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 22 δολάρια, ποσό που είναι κατά 45% μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που κατέβαλε το 2018. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν είναι η μόνη εταιρεία στις ΗΠΑ που προχωράει σε γενναιόδωρες αυξήσεις, καθώς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από τη μία υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού, από την άλλη υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από πλευράς εργαζομένων αναφορικά με τη σύσταση εργατικών συνδικάτων κι ένοσω ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε υψηλό πλέον των 40 χρόνων. 

Μόλις τον περασμένο μήνα, οι εργαζόμενοι σε κατάστημα της Apple στην Ατλάντα κινητοποιήθηκαν προκειμένου να συστήσουν εργατικό σωματείο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας. 

Σε παρόμοιες κινήσεις προβαίνουν εργαζόμενοι και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.  

Η Apple, είναι μια από τις εταιρείες που φημίζεται για την εχεμύθειά της, αλλά και για τις απαιτήσεις που έχει από τους υπαλλήλους της ως προς την κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο από πέρυσι, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο καταγγελίες από πρώην εργαζόμενους αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας στη δεύτερη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο. 

Με τη συγκυρία να μην είναι και η καλύτερη για την Apple, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προβεί σε αύξηση του κατώτατου ωρομίσθιου. Επίσης, η εταιρεία ενημέρωσε κάποιους από τους υπαλλήλους της χωρίς να γίνουν γνωστές οι ειδικότητές τους, ότι η ετήσια αξιολόγησή του εφεξής θα λαμβάνει χώρα ανά τρίμηνο.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnn.business

Διαβάστε επίσης:

Saudi Aramco: «Έκλεψε» την πρωτιά από την Αpple και έγινε η πιο «πολύτιμη» εταιρεία

Ε.Ε: Στο στόχαστρο ξανά η Apple για το Apple Pay

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News