Business & Finance Τετάρτη 25/05/2022, 20:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Thrivent: Το 40% των γονέων στις ΗΠΑ έχουν ένα ενήλικο παιδί στο σπίτι τους

Thrivent: Το 40% των γονέων στις ΗΠΑ έχουν ένα ενήλικο παιδί στο σπίτι τους

Πολλά ενήλικα παιδιά επιστρέφουν στους γονείς τους εν μέσω υψηλών ενοικίων και τιμών κατοικιών, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Thrivent.

Περίπου το 40% των γονέων ανέφεραν ότι έχουν επί του παρόντος ένα ενήλικο παιδί που ζει μαζί τους. Εν τω μεταξύ, το 25% των γονέων είπε ότι ένα ενήλικο παιδί έζησε προσωρινά μαζί τους και έκτοτε έχει μετακομίσει.

Οι γονείς είπαν ότι οι κύριοι λόγοι που τα ενήλικα παιδιά τους μετακόμισαν πίσω στο σπίτι είναι ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ενοίκιο ή τις αυξήσεις των τιμών στέγης σε ποσοστό 33%, ότι είχαν ανάγκη οικονομικής υποστήριξης μετά την αποφοίτηση σε ποσοστό 26%· ή έχουν χάσει τη δουλειά τους σε ποσοστό 17%.

Οι γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν τη δική τους λίστα με οικονομικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αποπληρωμής του χρέους, της αποταμίευσης για τη σύνταξη, της αποταμίευσης για ένα σπίτι και της φροντίδας των ηλικιωμένων γονέων.

Ωστόσο, η επιστροφή των παιδιών τους στο σπίτι έκανε ορισμένους γονείς να αναδιπλωθούν, με το 35% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι επηρέασε την ικανότητά τους να αποταμιεύουν για τους μακροπρόθεσμους στόχους τους, το 26% να αναφέρει ότι επηρέασε την ικανότητά τους να επιτύχουν βραχυπρόθεσμους στόχους ή να εξοφλήσουν χρέη και 14 % που ανέφεραν ότι περιόρισε την ικανότητά τους να αποταμιεύουν για τις μελλοντικές τους ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

Γενικότερα, τα ενήλικα παιδιά γενικά αναμένεται να συνεισφέρουν οικονομικά στο σπίτι, στα τρόφιμα, στις πληρωμές ενοικίων και στεγαστικών δανείων και σε λογαριασμούς. Ωστόσο, οι γονείς είχαν θέσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών τους για το πόσο θα έπρεπε να συνεισφέρουν οικονομικά τα παιδιά τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να κάνουν έναν προγραμματισμό και να λάβουν υπόψη τους την προοπτική ότι τα ενήλικα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι. «Είναι πολύ πιθανό να συμβεί», είπε η Νίκι Σόρουμ, αντιπρόεδρος της Thrivent Advisors.

Επιπλέον, οι γονείς θα πρέπει να θέτουν προσδοκίες από νωρίς. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να μην απομακρυνθούν από τους μακροπρόθεσμους στόχους τους, όπως η συνταξιοδότηση, ενώ μπορεί επίσης να βοηθήσει τα ενήλικα παιδιά να οργανωθούν με τις δικές τους προτεραιότητες.

«Είναι τόσο εύκολο να τους δώσεις τη δυνατότητα με την αγάπη σου και το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου είναι να το βοηθήσεις να είναι οικονομικά ανεξάρτητο», είπε η Σόρουμ.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Deloitte: Ποιες είναι οι ανησυχίες των Generation Z και Millenials

Μετά τη Μεγάλη Παραίτηση, έρχεται η Μεγάλη Απογοήτευση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News