Business & Finance Τετάρτη 25/05/2022, 18:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πούτιν: Αύξηση 10% σε κατώτατο μισθό και συντάξεις

Πούτιν: Αύξηση 10% σε κατώτατο μισθό και συντάξεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνηση να αυξήσει τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό κατά 10%. Ο ίδιος επίσης δήλωσε πως δεν συνδέονται όλα τα προβλήματα της ρωσικής οικονομίας με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως μεταδίδει το Reuters, η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από 1 Ιουνίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο πληθωρισμός δεν θα ξεπεράσει το 15% φέτος και ότι το ποσοστό της ανεργίας δεν θα αυξηθεί

Οι προοπτικές της οικονομίας είναι καλύτερες σε σχέση με τις προβλέψεις ορισμένων αναλυτών, σημείωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από χθες το βράδυ οι αμερικανικές τράπεζες και τα φυσικά πρόσωπα απαγορεύεται να δέχονται πληρωμές ομολόγων από τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσε παράταση στην ειδική άδεια (waiver), η οποία επέτρεπε έως τώρα να γίνονται οι σχετικές πληρωμές. Με την κίνηση αυτή οι ΗΠΑ φέρνουν τη Ρωσία ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών «απάντησε» λέγοντας πως η χώρα θα εξυπηρετεί το εξωτερικό χρέος της σε ρούβλια, τα οποία θα μπορούν στη συνέχεια να μετατρέπονται στο αρχικό νόμισμα των ομολόγων σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Θα εξυπηρετεί το εξωτερικό χρέος της σε ρούβλια

Ρωσία: Ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία τη σπρώχνουν οι ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News