Business & Finance Τρίτη 24/05/2022, 17:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φον ντερ Λάιεν: Σύντομα η συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Φον ντερ Λάιεν: Σύντομα η συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ελπίζει πως μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Ελπίζω ότι είναι θέμα ημερών. Αυτό που κοιτάμε είναι ένα ή δύο κράτη μέλη, τα οποία περιβάλλονται από ξηρά, συνεπώς δεν μπορούν να έχουν πετρέλαιο μέσω της θάλασσας και χρειάζονται εναλλακτικές στους αγωγούς και τα διϋλιστήρια και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας επίσης ότι η Κομισιόν έχει δώσει μεγάλη προσοχή στο εμπάργκο.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν υπέβαλε την πρόταση για επιβολή εμπάργκο στην αρχή του μήνα. Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις από αρκετές χώρες. Έκτοτε, έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά το μπλοκ δεν έχει καταλήξει σε απόφαση.

Σοβαρότερες αντιρρήσεις φέρεται να προβάλλει η Ουγγαρία, η οποία όπως έχει διαρρεύσει στον Τύπο, έχει ζητήσει στήριξη ύψους 15 έως 18 δισ. ευρώ για την απεξάρτηση από την ρωσική ενέργεια. Κατά ορισμένες δημοσιεύσεις, η χώρα έχει αρνηθεί να συμμετάσχει και σε σχετικές συζητήσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε. μέσα στον Μάιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Φον ντερ Λάιεν: Σύντομα σε λειτουργία νέοι τερματικοί σταθμοί LNG σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία

Το σχέδιο της Κομισιόν για την ενέργεια: 300 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, νέοι στόχοι για ΑΠΕ

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: Το μπλοκ «όμηρος ενός κράτους μέλους»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News