Business & Finance Κυριακή 22/05/2022, 18:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η SpaceX αναμένεται να συγκεντρώσει 1,7 δισ. δολ. σε νέα χρηματοδότηση

Η SpaceX αναμένεται να συγκεντρώσει 1,7 δισ. δολ. σε νέα χρηματοδότηση

Η Space επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 1,725 ​​δισ. δολ. σε νέο κεφάλαιο, με τιμή 70 δολαρίων ανά μετοχή (σύμφωνα με ένα email που εστάλη σε όλη την εταιρεία την Παρασκευή και το οποίο έλαβε το CNBC), αυξάνοντας την αποτίμησή της στα 127 δισ δολ. Συγκεκριμένα, η SpaceX χώρισε την τιμή της μετοχής της 10 προς 1 τον Φεβρουάριο, γεγονός που μείωσε την κοινή μετοχή στα 56 δολάρια ανά μετοχή –με τη νέα αποτίμηση να αντιπροσωπεύει αύξηση 25%.

Η SpaceX πραγματοποιεί επίσης μια δευτερεύουσα πώληση σε στελέχη της εταιρείας και υφιστάμενους μετόχους για έως και 750 εκατ. δολ. σε κοινές μετοχές. Η εταιρεία πραγματοποιεί αυτές τις δευτερεύουσες προσφορές τακτικά, ως έναν τρόπο για τους μακροχρόνιους μετόχους να πουλήσουν μετοχές, δεδομένου ότι η SpaceX παραμένει ιδιωτική για περισσότερα από 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η New York Post ανέφερε για πρώτη φορά ότι η SpaceX προσπαθούσε να εξασφαλίσει περισσότερη χρηματοδότηση και σημείωσε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι η αύξηση κεφαλαίου έχει δει «χαλαρή ζήτηση» μέχρι στιγμής.

Η αποτίμηση της εταιρείας εκτοξεύτηκε στα ύψη τα τελευταία χρόνια καθώς η SpaceX συγκέντρωσε δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει δύο έργα: των πυραύλων επόμενης γενιάς Starship και το παγκόσμιο δορυφορικό δίκτυο διαδικτύου Starlink.

Ο γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας έρχεται τη στιγμή που ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της, Έλον Μασκ, εμπλέκεται σε ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με πληροφορίες, από πρώην αεροσυνοδό της SpaceX. Ο δισεκατομμυριούχος έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του ως «άγριες κατηγορίες». Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροσυνοδός δεν μήνυσε τη SpaceX και αντ’ αυτού κατέληξε σε συμφωνία απόλυσης 250.000 δολαρίων το 2018.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News