Business & Finance Κυριακή 22/05/2022, 11:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε συγχρονισμένη επιβράδυνση η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα

Σε συγχρονισμένη επιβράδυνση η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα

Λίγες μόλις ημέρες αφότου οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας του G7 αναφέρθηκαν στις εκτεταμένες οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα στοιχεία και οι έρευνες για την παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να δείξουν συγχρονισμένη επιβράδυνση.

Αυτός ο βαθμός απαισιοδοξίας αναμένεται να αποτυπωθεί στα στοιχεία που ανακοινώνονται την Τρίτη – τέσσερις περίπου μήνες από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – καθώς οι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας για το μήνα Μάιο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν με διαφορά ολίγων ωρών στις κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη.  

Purchasing manager indexes for May are predicted to show lower readings
  

Η μεγάλη ανησυχία είναι ότι θα ακολουθήσει στασιμοπληθωρισμός – ένα τοξικό μείγμα υψηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανάπτυξης – γεγονός που αποτυπώνεται ήδη στις αγορές και το οποίο απασχόλησε τους υπουργούς Οικονομικών του G7 την προηγούμενη εβδομάδα. 

Οι δείκτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να αποτυπώνουν αυτή την ανησυχία με τους οικονομολόγους να προβλέπουν πτώση και στους 15 δείκτες PMI που θα ανακοινωθούν σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Στη Γερμανία, ο δείκτης για το επιχειρηματικό κλίμα του ινστιτούτου Ifo, που ανακοινώνεται αύριο Δευτέρα, αναμένεται να δείξει επίσης πτώση για το μήνα Απρίλιο.  

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News