Business & Finance Τρίτη 17/05/2022, 13:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος παίκτης στην αγορά NFT: Στον ψηφιακό κόσμο εισέρχεται η Getty Images

Νέος παίκτης στην αγορά NFT: Στον ψηφιακό κόσμο εισέρχεται η Getty Images

Σε μία περίοδο όπου οι πωλήσεις NFT υποχωρούν αισθητά και ενόσω πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν αμφιβολίες για το ρίσκο που ενέχει το blockchain και το μέλλον του, ένας νέος μεγάλος παίκτης εισέρχεται στην αγορά. Ο λόγος για την Getty Images που υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την θυγατρική της Fanatics, την Candy Digital.

Βάσει της συμφωνίας, το δίδυμο θα αναπτύξει μία σειρά από προϊόντα NFT, τα οποία θα στηρίζονται στην τεράστια βιβλιοθήκη και το αρχείο της Getty, το οποίο απαρτίζεται από σχεδόν 500 εκατ. εικόνες. Μέσω της συνεργασίας αναμένεται να αναδειχθούν αφενός φωτογραφίες από σύγχρονα γεγονότα, αφετέρου σπάνια κομμάτια από αναλογικές φωτογραφικές μηχανές. Για την Candy Digital πρόκειται για το πρώτο βήμα εκτός του χώρου των σπορ.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Getty, Κρεγκ Πίτερς, η είσοδος της εταιρείας στον χώρο των NFT φέρνει ουσιαστικά την ίδια δραστηριότητα από τον φυσικό κόσμο στον ψηφιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σχέδια της Getty μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου σκοπεύει να μπει στο χρηματιστήριο. Η εισαγωγή της θα υλοποιηθεί μέσω συγχώνευσης με εταιρεία ειδικού σκοπού. Μέσω της συμφωνίας, η οποία αναμένει έγκριση από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Getty αποτιμάται στα 4,8 δισ. δολάρια.

Η αγορά NFT

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των NFT, κέρδισαν έδαφος πέρυσι, όσο οι επενδυτές έψαχναν εναλλακτικές επενδύσεις. Έκτοτε όμως, η αγορά έχει συρρικνωθεί και ο αριθμός των σχετικών συναλλαγών έχει υποχωρήσει. Ενδεικτικά την περασμένη εβδομάδα, οι πωλήσεις NFT υποχώρησαν κατά 64,84% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες, σχεδόν όλες οι δημοφιλείς συλλογές NFT υποχώρησαν σημαντικά όσον αφορά τον αριθμό πωλήσεων ανά εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, τουλάχιστον 37 δισ. δολάρια διοχετεύθηκαν στην αγορά NFT.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Έσκασε η φούσκα των NFT; Στα τάρταρα οι πωλήσεις τους

NBA και Fanatics ανοίγουν το πρώτο κατάστημα της Λίγκας στο Παρίσι

O ιδρυτής του FTX: Το bitcoin δεν έχει μέλλον ως δίκτυο πληρωμών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS
NFT