Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 15:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lukoil: Εξαγόρασε την θυγατρική της Shell στη Ρωσία

Lukoil: Εξαγόρασε την θυγατρική της Shell στη Ρωσία

Στην πώληση της θυγατρικής της στη Ρωσία προχωρά η Shell, με την συμφωνία να περιλαμβάνει την μεταβίβαση και των 411 βενζινάδικων που διατηρεί στη χώρα στην δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, την Lukoil.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Shell, το κλείσιμο της συμφωνίας θα προστατεύσει τουλάχιστον 350 θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο της πώλησης περιλαμβάνεται και ένα εργοστάσιο λιπαντικών περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα.

Η Lukoil είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή στην Ρωσία μετά την Rosneft. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Shell, η συμφωνία πώλησης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απόφασης διακοπής των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, η οποία ελήφθη στις αρχές Μαρτίου στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των εργαζομένων μας. Με αυτή την συμφωνία, τουλάχιστον 350 άτομα, που αυτή τη στιγμή εργάζονται στην Shell Neft θα μεταφερθούν στον νέο ιδιοκτήτη της επιχείρησης», σημείωσε ο Huibert Vigeveno, υψηλόβαθμο στέλεχος της Shell.

«Η εξαγορά των δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας της Shell στην Ρωσία ταιριάζει καλά με την στρατηγική της Lukoil για ανάπτυξη των κλάδων που έχουν προτεραιότητα στις πωλήσεις, μεταξύ αυτών και το λιανεμπόριο, καθώς και η δραστηριοποίηση στα λιπαντικά», δήλωσε από την πλευρά του ο Maxim Donde, αντιπρόεδρος του τίματος πωλήσεων στα επεξεργασμένα προϊόντα της Lukoil.

Η συμφωνία της εξαγοράς, η αξία της οποίας δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο; Η Shell αποκαλύπτει το μυστικό της αγοράς

Shell: Έως 5 δισ. δολάρια το πλήγμα της εξόδου από τη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News