Business & Finance Τρίτη 10/05/2022, 09:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο δάσκαλοι θα πάνε στο διάστημα – Ποιος πληρώνει;

Δύο δάσκαλοι θα πάνε στο διάστημα – Ποιος πληρώνει;

Μία θέση στην κάψουλα New Shepard της εταιρείας του Jeff Bezos, Blue Origin, για το διάστημα, πουλήθηκε χθες το βράδυ σε δημοπρασία  στη Νέα Υόρκη, με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του hedge fund Citadel Ken Griffin, να δίνει τη μεγαλύτερη προσφορά, στα 8 εκατ. δολάρια. 

Ο Griffin θα δωρίσει τη θέση σε έναν δάσκαλο σχολείου από την πόλη της Νέας Υόρκης. Η επιλογή θα διοργανωθεί από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Robin Hood Foundation. Άλλος ένας δάσκαλος από την πόλη θα είναι επίσης στην πτήση, αλλά επίσης δεν έχει επιλεγεί ακόμα. 

Η πτήση αναμένεται να γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2023. 

Ο ιδρυτής της Blue Origin και της Amazon, Jeff Bezos, ήταν παρών στην εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε συνολικά δωρεές 126 εκατ. δολαρίων για το Robin Hood Foundation, μεταξύ αυτών και 10 εκατ. δολάρια από το Bezos Family Foundation. 

Στην πρώτη πτήση της Blue Origin, τον Ιούλιο του 2021, μία θέση πλάι στον Jeff Bezos, τον αδερφό του Mark και την Wally Funk δημοπρατήθηκε αντί 28 εκατ. δολαρίων. Ο νικητής της δημοπρασίας είχε αποφασίσει τότε να πάει σε ένα επόμενο ταξίδι επικαλούμενος άλλες υποχρεώσεις και η θέση δόθηκε στον 18χρονο γιο ενός Ολλανδού χρηματιστή. 

Στην εκδήλωση της Δευτέρας, ο κωμικός John Mulaney έδωσε παράσταση, λέγοντας για τα ταξίδια στο διάστημα: «Ξέρατε ότι μπορείς να πας στο διάστημα; Το να πηγαίνεις στο διάστημα είναι το καινούργιο ‘έχω σκάφος’. Τα σκάφη ήταν μεγάλη  υπόθεση παλιά». 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο άνθρωπος που βρέθηκε στο διάστημα κατά τύχη

Πολυτέλεια με θέα τα αστέρια: Μέσα στο διαστημικό ξενοδοχείο που θα ανοίξει σε τρία χρόνια

«Αντί να πίνω κοκτέιλ στην παραλία, θα σώσω την ανθρωπότητα» – Η ίδρυση μιας εταιρείας 100 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News