Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 19:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σχέδιο για ανανέωση των αποθεμάτων πετρελαίου

ΗΠΑ: Σχέδιο για ανανέωση των αποθεμάτων πετρελαίου

Σχέδιο για την έναρξη αγορών πετρελαίου, ώστε να ανανεώσει τα εθνικά αποθέματα έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας θα εκκινήσει την διαδικασία επαναγοράς, καλώντας υποβολή προσφορών για 60 εκατ. βαρέλια αυτό το φθινόπωρο. Ωστόσο, οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν αρκετούς μήνες αργότερα. Ειδικότερα, αναμένεται πως η πρώτη φάση παραδόσεων θα λάβει χώρα μετά την ολοκλήρωση του φορολογικού έτους του 2023, ανάλογα με τις δυναμικές και την δομή της αγοράς, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Σκοπός της νέας προμήθειας είναι να υποκαταστήσει μέρος των 180 εκατ. βαρελιών πετρελαίου, τα οποια πρόκειται να διοχετευθούν φέτος, προκειμένου να ανακουφίσουν την αγορά και να μειωθούν οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ώστε να αποσυμπιεστεί η αγορά μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας θα αρχίσει να αναπτύσσει σχετικό νόμο, ώστε να «εξετάσει την διεύρυνση των κανονισμών του υπουργείου για να επιτρέψει μία ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών με πάγιες τιμές» ως εναλλακτική στην τιμολόγηση που χρησιμοποιείται συνήθως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει τα αποθέματα ο Μπάιντεν: Απελευθερώνει 180 εκατ. βαρέλια πετρελαίου

Στο αρχικό σχέδιο εμμένει ο ΟΠΕΚ – Καμία μεταβολή μετά την πρόταση της Κομισιόν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News