Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 12:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΗΕ: 193 εκατ. άτομα πεινούσαν πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος

ΟΗΕ: 193 εκατ. άτομα πεινούσαν πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν αυξήθηκε κατά 25% πέρυσι και η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι συγκρούσεις σε χώρες όπως η Αιθιοπία και το Αφγανιστάν έχουν επιδεινώσει τις επισιτιστικές κρίσεις στις περιοχές αυτές, ενώ τα οικονομικά σοκ από την πανδημία του κορωνοϊού περιόρισαν την πρόσβαση σε τρόφιμα σε περίπου 20 χώρες. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως η σοβαρή ξηρασία στη Μαδαγασκάρη, επίσης επιδείνωσαν το πρόβλημα.

Σχεδόν 193 εκατ. άτομα σε 53 χώρες ή περιοχές αντιμετώπιζαν σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια το 2021, έναντι 155 εκατ. ατόμων σε 55 χώρες τον προηγούμενο χρόνο. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στα έξι χρόνια που εκδίδεται η σχετική έκθεση από το  Global Network Against Food Crises (GNAFC).

ΟΗΕ: 193 εκατ. άτομα πεινούσαν πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος-1

«Ο πόλεμος στην  Ουκρανία επιτείνει μία τρισδιάστατη κρίση –επισιτιστική, ενεργειακή και χρηματοοικονομική- με καταστροφικές συνέπειες για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, χώρες και οικονομίες», είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres.

ΟΗΕ: 193 εκατ. άτομα πεινούσαν πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος-2

Ο πόλεμος θα έχει σοβαρές συνέπειες στην παγκόσμια ασφάλεια τροφής, καθώς εκατομμύρια Ουκρανοί εκτοπίζονται και πολλές χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές δεν λαμβάνουν βασικές καλλιέργειες ή λιπάσματα από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αναφέρει η έκθεση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News