Business & Finance Τρίτη 3/05/2022, 17:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε.: Εντός του μήνα το σχέδιο για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Βάσει της απόφασης της Κομισιόν για μείωση των εισαγωγών ρωσικού αερίου κατά τα δύο τρίτα μέχρι το τέλος του έτους

Ε.Ε.: Εντός του μήνα το σχέδιο για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Μέχρι το τέλος του μήνα πρόκειται να παρουσιάσει η Κομισιόν το σχέδιο για την υποκατάσταση των δύο τρίτων του ρωσικού φυσικού αερίου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος.

Όπως δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έρθει σε επαφή με όλους τους μεγάλους παρόχους αερίου, ώστε να βοηθήσουν στην υποκατάσταση του ρωσικού αερίου με εναλλακτικές πηγές. Επίσης, σημείωσε η ίδια, το σχέδιο πρόκειται να προωθήσει και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή την εξοικονόμηση ενέργειας όπου είναι εφικτό.

Αποφάσεις για το πετρέλαιο

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως διέρρευσε στον Τύπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να προχωρήσει και σε σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους New York Times, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν αύριο, Τετάρτη και προβλέπεται πως θα καταλήξουν στην τελική απόφαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Έτοιμη να υποστηρίξει την πρόταση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο φαίνεται και η Γερμανία, η οποία ανακοίνωσε δια στόματος του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ότι θα το εγκρίνει με την προϋπόθεση, ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο απεξάρτησης της Ε.Ε. από το ρωσικό αέριο: Πώς θα μειωθεί η προμήθεια κατά 2/3 φέτος;

New York Times: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις της ΕΕ για σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση στις τιμές ρεύματος ζητά ο Ντράγκι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News