Business & Finance Τρίτη 3/05/2022, 17:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Pfizer: Σταθερές οι προβλέψεις για τις πωλήσεις εμβολίων Covid φέτος

Διάχυτες οι ανησυχίες στον επενδυτικό κόσμο για το ενδεχόμενο υπερπροσφοράς εμβολίων παγκοσμίως

Pfizer: Σταθερές οι προβλέψεις για τις πωλήσεις εμβολίων Covid φέτος

Στα ίδια επίπεδα διατηρεί τις προβλέψεις της για τις ετήσιες πωλήσεις εμβολίων και θεραπειών έναντι της Covid-19 η Pfizer, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου, η Pfizer υπέγραψε συμβόλαια αξίας 32 δισ. δολαρίων για το εμβόλιο κατά της Covid και επιπλέον 22 δισ. δολαρίων για το φάρμακο Paxlovid. Οι προβλέψεις παραμένουν ίδιες με αυτές που έκανε πριν τρεις μήνες, γεγονός που φαίνεται να απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω ανάπτυξη. Ενδεικτικά, αναλυτές της Wall Street εκτιμούσαν πως οι πωλήσεις του εμβολίου θα άγγιζαν περίπου τα 34 δισ. δολάρια.

Επίσης, στα ίδια επίπεδα διατήρησε και τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα μεταξύ 98 δισ. και 102 δισ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου τα μισά έσοδα της εταιρείας αποδίδονται στο εμβόλιο και το χάπι κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 25,7 δισ. δολάρια εκ των οποίων τα 13,2 δισ. προήλθαν από το εμβόλιο. Μάλιστα, υπερέβησαν τις προβλέψεις της Wall Street για 10,3 δισ. δολάρια. Σημειώνεται επίσης ότι το 80% της αξίας των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε εκτός ΗΠΑ.

Παρότι η Pfizer κυριαρχεί στην αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού, υπάρχουν διάχυτες ανησυχίες ότι η ζήτηση υποχωρεί λόγω της αυξημένης προσφοράς. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα η Johnson & Johnson αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις εμβολίων, αποδίδοντας το γεγονός στην περίσσια προσφορά εμβολίων παγκοσμίως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μπουρλά: Φέτος θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω – Στα επόμενα 3 χρόνια αναμένουμε εμβόλια για τον καρκίνο

Ο Άλμπερτ Μπουρλά στην «Κ»: Δουλεύουμε εντατικά για ετήσιο εμβόλιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News