Business & Finance Δευτέρα 2/05/2022, 08:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο εξοπλίζεται με νέα αεροσκάφη

Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο εξοπλίζεται με νέα αεροσκάφη

Στην παραγγελία δώδεκα νέων αεροσκαφών τύπου A 350-1000 από την Airbus τα οποία προορίζει για τη μεγαλύτερη απευθείας επιβατική πτήση η οποία συνδέει το Λονδίνο με το Σίδνεϊ, προχώρησε η αεροπορική εταιρεία από την Αυστραλία, Qantas Airways. Παράλληλα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα, παρήγγειλε σαράντα μικρότερα αεροσκάφη προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο της για τις εγχώριες πτήσεις, ωστόσο δεν αποκάλυψε το χρηματικό ύψος της συμφωνίας.

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι συνθήκες της αγοράς βελτιώνονται και η ζήτηση για εγχώρια και διεθνή ταξίδια ανακάμπτει μετά την πανδημία ταχύτερα από το αναμενόμενο. Αυτές οι νέες συνθήκες θα επιτρέψουν στην αεροπορική εταιρεία να μειώσει το χρέος της και της δίνει τη δυνατότητα να κάνει λόγο για επιστροφή σε κέρδη για το οικονομικό έτος που ξεκινά την 1η Ιουλίου.

«Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να εγκρίνει τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στον αεροπορικό κλάδο της Αυστραλίας αποτελεί σαφή ψήφο εμπιστοσύνης για το μέλλον του ομίλου Qantas», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άλαν Τζόις.

Οι απευθείας πτήσεις από το Σίδνεϊ προς το Λονδίνο, οι οποίες διαρκούν σχεδόν 20 ώρες, θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2025 μετά την παράδοση των A350-1000.

Το A350 θα μεταφέρει 238 επιβάτες στην πρώτη θέση, στη business class, στην premium οικονομική και στηνοικονομική θέση, με περισσότερο από το 40% της καμπίνας να αποτελείται από premium θέσεις.

Οι παραδόσεις των είκοσι αεροσκαφών τύπου A321XLR θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2024, ενώ τα 20 μικρότερα A220 θα τα παραλάβει η Qantas από τα τέλη του 2023. H παραγγελία περιλαμβάνει επίσης επιλογές για την αγορά άλλων 94 αεροσκαφών έως το 2034.

Ο νέος εγχώριος στόλος «θα μειώσει τις εκπομπές κατά τουλάχιστον 15% εάν κινείται με ορυκτά καύσιμα και πολύ περισσότερο όταν λειτουργεί με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα», σύμφωνα με τον Άλαν Τζόις

Η Qantas επέλεξε τον Δεκέμβριο την Airbus ως τον προτιμώμενο προμηθευτή για τη μεγάλη παραγγελία της, αντί για την αμερικανική Boeing.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η διαμάχη Airbus – Qatar: Νέα ακύρωση παραγγελίας 50 αεροσκαφών

Τουρκία: Ιδρύει αεροπορική εταιρεία μόνο για Ρώσους τουρίστες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News