Business & Finance Παρασκευή 29/04/2022, 14:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Σκέφτεται να συνδέσει το ρούβλι με τον χρυσό

Ρωσία: Σκέφτεται να συνδέσει το ρούβλι με τον χρυσό

Την ιδέα να συνδέσει το ρούβλι με τον χρυσό και άλλα εμπορεύματα συζητά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με αξιωματούχους, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο.

Εάν δέσει το νόμισμά της με τον χρυσό,  η Ρωσία θα έχει περισσότερο έλεγχο επί του χρηματοοικονομικού της συστήματος, το οποίο πλήττεται από τις κυρώσεις της Δύσης, είναι το σκεπτικό της Μόσχας, με τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ να επιβεβαιώνει σήμερα ότι η ιδέα αυτή συζητείται.

Η Ρωσία παράγει περίπου το 10% του χρυσού που εξορύσσεται κάθε χρόνο παγκοσμίως και είναι σημαντικός παραγωγός πετρελαίου, φυσικού αερίου, μετάλλων και σιτηρών.

Όταν η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα αγοράζει χρυσό σε σταθερή τιμή 5.000 ρουβλίων ανά γραμμάριο έως τις 30 Ιουνίου, πολλοί το είδαν σαν μια προσπάθεια να συνδέσει το νόμισμα με τον χρυσό.

Όμως, δύο εβδομάδες αργότερα, όταν το ρούβλι ενισχύθηκε σημαντικά, η κεντρική τράπεζα υποχώρησε και δήλωσε ότι θα διαπραγματεύεται τις τιμές αγοράς του χρυσού.

Πολλά νομίσματα υπήρξαν δεμένο στον χρυσό ή στο ασήμι στο παρελθόν, όμως οι δεσμοί αυτοί διασπάστηκαν όταν οι ΗΠΑ σταμάτησαν να επιτρέπουν τη  μετατροπή των δολαρίων σε χρυσό, το 1971.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσία: Χρεοκοπία στις 4 Μαΐου; Τι συμβαίνει, τι σημαίνει

Ρωσία: Έρχεται η δυσκολότερη χρεοκοπία στην ιστορία – Τα προβλήματα που ανακύπτουν

Ρωσία: Πώς διπλασίασε τα έσοδα από ενεργειακές εξαγωγές στους δύο μήνες πολέμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News