Business & Finance Σάββατο 23/04/2022, 14:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς εκδικήθηκε τον Bill Gates ο Elon Musk

Πώς εκδικήθηκε τον Bill Gates ο Elon Musk

H κόντρα του Elon Musk με τον Bill Gates είναι λίγο-πολύ γνωστή. Όταν το 2020 ο ιδρυτής της Microsoft είχε αποκαλύψει ότι είχε αγοράσει ένα ηλεκτρικό Porsche Taycan (αντί να προτιμήσει ένα Tesla), ο Musk δεν είχε κρύψει την ενόχλησή του, γράφοντας στο Twitter ότι οι συζητήσεις του με τον Gates ήταν πάντα «απογοητευτικές».

Τώρα, φαίνεται ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει έναν ακόμα λόγο να νιώθει ενοχλημένος από τον δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο, και όπως αποδεικνύεται, δεν διστάζει να το δείξει.

Σε tweet του, ο Musk παραδέχθηκε πως ρώτησε ευθέως τον Gates εάν σορτάρει τη μετοχή της Tesla (όταν κάποιος έχει short θέσεις σε μία μετοχή, ποντάρει ότι θα πέσει).

«Άκουσα από διάφορα άτομα στο TED ότι ο Gates έχει ακόμα short θέσεις αξίας μισού δισεκατομμυρίου κατά της Tesla, και για αυτό τον ρώτησα, δεν είναι ακριβώς και top secret», έγραψε, αφότου η σχετική συνομιλία που είχαν οι δύο δισεκατομμυριούχοι μέσω μηνυμάτων διέρρευσε στους New York Times.  

«Δεν τη διέρρευσα εγώ. Θα πρέπει να την βρήκαν μέσα από φίλους φίλων», διευκρινίζει ο Musk.

Στην ανταλλαγή των μηνυμάτων, ο Musk εμφανίζεται να ρωτά τον Gates: «Έχεις ακόμα short θέση μισού δισεκατομμυρίου κατά της Tesla;».

Και ο Gates απαντά: «Λυπάμαι που το λέω, δεν την έχω κλείσει. Θα ήθελα να συζητήσουμε δυνατότητες για φιλανθρωπίες».

Ο Musk, όμως, επανέρχεται με μία «πληρωμένη» απάντηση: «Λυπάμαι, δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά την φιλανθρωπία σου στην κλιματική αλλαγή όταν έχεις μια μεγάλη short θέση κατά της Tesla, της εταιρείας που κάνει τα περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή».

Πέρυσι, ο Gates είχε πει στους New York Times ότι «είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι ο Elon είχε με την Tesla μία από τις σημαντικότερες συνεισφορές στην κλιματική αλλαγή που είχε ποτέ κανείς. Και ξέρετε, το να υποτιμήσεις τον Elon δεν είναι καλή ιδέα». Μάλλον δεν ακολούθησε τη συμβουλή του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η «φτωχική» ζωή του Elon Musk και η μοναδική του πολυτέλεια: Τον φιλοξενούν οι φίλοι του

Elon Musk: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ζει «κάτω από το όριο της φτώχειας»

Ο Μπάφετ πλέκει το εγκώμιο του Μασκ: «Είναι νικητής»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News