Business & Finance Σάββατο 23/04/2022, 14:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αν έχετε αυτό στο βιογραφικό σας, απορρίπτεσθε αμέσως: Υπεύθυνη προσλήψεων αποκαλύπτει

Αν έχετε αυτό στο βιογραφικό σας, απορρίπτεσθε αμέσως: Υπεύθυνη προσλήψεων αποκαλύπτει

Οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις στον μέσο εργοδότη ξοδεύουν μόλις έξι δευτερόλεπτα κοιτάζοντας το κάθε βιογραφικό. Συνεπώς, η πρώτη εντύπωση που κάνει ένα CV είναι πολύ σημαντική, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Lauren Gardner, που είναι επικεφαλής απόκτησης ταλέντων της Microsoft, έχει εξετάσει χιλιάδες βιογραφικά στα 31 χρόνια της στην πολυεθνική.

Και όπως λέει στο CNBC, υπάρχει ένα αρνητικό «καμπανάκι» για το οποίο πάντα κοιτάζει:  Οι υποψήφιοι που έχουν μία μοναδική εμπειρία.

«Ακόμα και εάν είχατε την ίδια θέση σε όλη την καριέρα σας», το βιογραφικό σας θα πρέπει να δείχνει την προθυμία σας να μάθετε και να πάρετε επαγγελματικά ρίσκα, εξηγεί η Gardner.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων δεν θέλουν να δουν ένα «βιογραφικό τελειότητας», λέει. «Κοιτάζουμε για άτομα που θέλουν πάντα να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται. Δεν κοιτάζουμε για αυτούς που τα ξέρουν όλα, κοιτάζουμε για αυτούς που τα μαθαίνουν όλα», προσθέτει.

Έτσι, ακόμα και εάν έχετε δουλέψει μόνο σε μία εταιρεία ή είχατε πάντα τον ίδιο τίτλο σε όλη την καριέρα σας, είναι σημαντικό να δείξετε ότι πάντα προσπαθείτε να αναπτύσσετε νέες δεξιότητες. Να δείξετε τις ικανότητες ή τα μαθήματα που πήρατε από τις εμπειρίες σας.

Μπορεί να έχετε περίπου τα ίδια καθήκοντα καθώς αλλάζετε δουλειές, αλλά θα πρέπει να προσφέρεστε εθελοντικά να ηγηθείτε σε νέα projects, να επωφεληθείτε από το να δουλεύετε με διαφορετικές ομάδες.

Η Gardner συστήνει να χρησιμοποιείτε στο βιογραφικό σας λέξεις όπως «μαθαίνω» ή «αναπτύσσομαι» όταν περιγράφετε την εργασιακή σας εμπειρία, για να τραβήξετε την προσοχή του υπεύθυνου προσλήψεων.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Βιογραφικό: Το ένα πράγμα που πρέπει να προσθέσετε για να σας προσλάβουν

Δύο στα τρία βιογραφικά έχουν αυτό το λάθος: Συνήθως «κόβονται» αμέσως

Συνέντευξη για δουλειά: Τι απαντώ σε επτά «δύσκολες» ερωτήσεις 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News