Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 21:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ρωσία δωρίζει σιτάρι στην Κούβα καθώς οι τιμές των σιτηρών εκτινάσσονται στα ύψη παγκοσμίως

Η Ρωσία δωρίζει σιτάρι στην Κούβα καθώς οι τιμές των σιτηρών εκτινάσσονται στα ύψη παγκοσμίως

Η Ρωσία δώρισε την Πέμπτη σχεδόν 20.000 τόνους σιταριού στην πολιτική σύμμαχό της, Κούβα, ένα ευπρόσδεκτο δώρο για το νησιωτικό έθνος της Καραϊβικής που αρχίζει να νιώθει τις επιπτώσεις από την άνοδο των παγκόσμιων τιμών των σιτηρών μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κούβα Αντρέι Γκούσκοφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του συμφώνησε πέρυσι να στείλει τα σιτηρά στην Κούβα. Όμως, το πλοίο που μετέφερε το σιτάρι, είπε ο Γκούσκοφ, είχε ακινητοποιηθεί στα ανοιχτά του νησιού για ένα μήνα λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Οι περιορισμοί που σχετίζονται με τις τράπεζες είχαν περιπλέξει τις πληρωμές της Ρωσίας στον αποστολέα, είπε, καθιστώντας αδύνατη την εκφόρτωση του σκάφους και « τη μετατροπή του σιταριού σε ψωμί για τους Κουβανούς».

«Αυτό που συνέβη δείχνει ξεκάθαρα ότι τα μονομερή, καταναγκαστικά μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά της Ρωσίας, όπως αυτά που εφαρμόζονται κατά της Κούβας, βλάπτουν τις ζωές των απλών ανθρώπων», είπε ο Γκούσκοφ στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η Κούβα στις 7 Απριλίου ενώθηκε με την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, τη Συρία και το Βιετνάμ καταψηφίζοντας ένα ψήφισμα που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που ανέστειλε τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, λόγω των αναφερόμενων παραβιάσεων των δικαιωμάτων της στην Ουκρανία. 

με πληροφορίες από το reuters

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Κάμαλα Χάρις και 29 ακόμη Αμερικανούς

Ουκρανία: Κατελήφθη η Μαριούπολη, λένε οι Ρώσοι

Γερμανία: «Βούλιαξαν» οι εξαγωγές προς τη Ρωσία τον Μάρτιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS