Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 10:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: «Βούλιαξαν» οι εξαγωγές προς τη Ρωσία τον Μάρτιο 

Γερμανία: «Βούλιαξαν» οι εξαγωγές προς τη Ρωσία τον Μάρτιο 

Οι κυρώσεις προς τη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντίδραση στην εισβολή της στην Ουκρανία, είχε σαν αποτέλεσμα οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την εν λόγω χώρα να βουλιάξουν τον Μάρτιο, μια εξέλιξη αναμενόμενη και η οποία είχε αντίκτυπο στη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας των εξαγωγών της. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστικής Υπηρεσία της Γερμανίας, Destatis, οι γερμανικές εξαγωγής συρρικνώθηκαν κατά 57,5% με την αξία τους να διαμορφώνεται στο 1,1 δισ. ευρώ. 

Η μεγάλη αυτή υποχώρηση κατέστησε τη Ρωσία τη δωδέκατη μεγαλύτερη εξαγώγιμη αγορά για τη Γερμανία τον περασμένο μήνα, όταν τον Φεβρουάριο στη σχετική λίστα βρισκόταν στην πέμπτη θέση. 

Συνολικά, όπως αναφέρει η Destatis, οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο συγκρινόμενες με τον Φεβρουάριο, σημείωσαν πτώση της τάξεως του 7,2% στα 52,8 δισ. δολάρια, ωστόσο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 ενισχύθηκαν κατά 3,2%. 

Οι ΗΠΑ παραμένουν ο προορισμός με τη μεγαλύτερη αξία των εξαγωγών, διαμορφούμενη στα 13,5 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 21% σε ετήσια βάση. Η αξία των γερμανικών προϊόντων προς την Κίνα ανήλθε στα 10,2 δισ. δολάρια, καταγράφοντας οριακή υποχώρηση 1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ ισχνή ήταν και η πτώση των εξαγωγών προς τη Βρετανία κατά 0,3%, στα 6,4 δισ. ευρώ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News