Business & Finance Τετάρτη 20/04/2022, 18:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Netflix: Βουτιά άνω του 30% στη Wall Street 

Netflix: Βουτιά άνω του 30% στη Wall Street 

Νεες απώλειες άνω του 30% καταγράφει η μετοχή της Netflix την Τετάρτη, μια ημέρα αφού η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά πτώση στην συνδρομητική της βάση. Το σφυροκόπημα της μετοχής συνεχίζεται οδηγώντας στη διαγραφή περίπου 46 δισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. 

Λίγο πριν τις 18:00 ώρα Ελλάδος η μετοχή διαπραγματευόταν στα 224,8 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, επεκτείνοντας τις απώλειες που έχει καταγράψει από την αρχή του έτους στο 60%. Πλέον είναι η μετοχή με την χειρότερη επίδοση από την αρχή του χρόνου, τόσο στον S&P 500, όσο και στον Nasdaq. 

H εταιρεία video streaming προκάλεσε σοκ στη Wall Street ανακοινώνοντας ότι έχασε 200.000 πελάτες το πρώτο τρίμηνο του 2021. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Netflix χάνει συνδρομητές από το 2011. Ακόμη η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η συνδρομητική της βάση θα μειωθεί κατά ακόμη 2 εκατ. συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

Αλλάζει τους κανόνες 

Η απώλεια των συνδρομητών οδηγεί τη διοίκηση της Netflix στο να καταργήσει ορισμένους από τους πιο παλιούς της κανόνες, καθώς προτίθεται να προσθέσει μια πιο φθηνή συνδρομή που θα υποστηρίζεται και από διαφημίσεις, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθούν άλλες streaming υπηρεσίες, την οποία όμως είχε απορρίψει επανειλημμένα στο παρελθόν η Netflix. Ακόμη η εταιρεία πρόκειται να πάρει μέτρα κατά όσων μοιράζονται τους κωδικούς της. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Αιμορραγία για το Netflix: Σκάει η φούσκα του streaming;

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS